Başarı

Bu kampanya 609 destekçi ile değişim yarattı!

5368 sayılı kanun ile kurulan Lisanslı Harita Mühendislik Büroları (LİHKAB) , sınavla seçilmiş tecrübeli Harita Mühendisleridir. Lihkab ların yaptığı işleri daha önce Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (Kadastro Müdürlükleri) yapmaktaydı. Lihkab lar kimsenin işini elinden almamıştır. Harita Mühendisliği diploması alan her Mühendisin Lihkab olması mantıken yanlıştır. Öyle olsaydı her hukuk fakültesi mezunu Noter olmak isterdi. Harita Mühendisi meslektaşlarımızın yapacağı en güzel iş, eğer Lihkab olmak istiyorlarsa yeni yapılacak Lihkab sınavına hazırlanmak ve sınavı kazanmaktır. Lihkab lar kimsenin ekmeği ile oynamadığı gibi, kanunda sayılan sadece 6 kalem işi yapabilmektedirler. Serbest Harita Mühendislik Bürolarının eskiden beri yaptığı işleri Lihkab lar yapmamaktadır. İlave olarak kurulacak yaklaşık 1000 adet Lihkab bürosu asgari 3000 Harita Mühendisine ve 3000 Harita Teknikerine iş imkanı sağlayacaktır.

Bugün ALİ imzanı bekliyor!

ALİ GÖKMEN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Harita Mühendisleri : Lihkab'lar kimsenin işini elinden almadı. Lihkabın yaptığı işi daha önce devlet yapıyordu.». ALİ ve imza atan diğer 608 kişiye katıl.