Doğrulanmış başarı

Hamile Olan Sağlık Çalışanlarının İdari İzni Geri Verilmelidir

Bu kampanya 7.947 destekçi ile değişim yarattı!

Ülkemizde de görülen ve hızla yayılmasından endişe edilen Covid-19 salgınına karşı devletin her kademesi gerekli önlemleri almaya başlamıştır. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı  kararı ile kamuda çalışan hamile personel 12 gün süre ile idari izinli sayılmıştır. Fakat bu kararın ardından Sağlık Bakanlığı bir yazı yayımlayarak kendi personelinin bu kapsamdaki idari izinden faydalanamayacağını bizlere bildirmiştir.

İtirazımız bu haksızlığadır. Tüm hamile kamu personeli  idari izinli sayılırken sağlık çalışanları nasıl olur da bu haktan mahrum bırakılır? En büyük risk altındaki bu grup diğer kamu personelinden daha mı kıymetsizdir? Doktorlar hemşireler ve tüm sağlık çalışanları olarak vazife ve görevlerimizin önemini biliyoruz ve karşılık beklemeden yerine getiriyoruz ama doğmayı bekleyen çocuklarımızı ne pahasına olursa olsun korumak bizlerin anne babalar olarak en temel görevidir. Kendimizi riske atmamız istenebilir,  ama çocuklarımızı  riske atmamız beklenemez. Devlet nasıl olur da doğmamış çocuklar arasında ayrım yapar?

Bu virüsün fetüs üstüne ne etkisi var bilinmemektedir. Önerilen tedavi protokolündeki ilaçlar hamileler tarafından kullanılamaz. Enfeksiyonun teşhisi için gerekli tomografi bile yüksek radyasyon sebebi ile hamileler için çok çok büyük bir felakettir.

Hamile sağlık çalışanları bu idari izin geri getirilmez ise kendi hayatları ve karınlarındaki çocuklarının hayatları arasında seçim yapmak zorunda kalacaklardır.
Bu durumda kim sorumlu olacaktır? Cumhurbaşkanlığı kararına rağmen idari izni iptal eden Sağlık Bakanlığı, anneler bebeklerini aldırmak zorunda kalınca ne yapacaktır?

Biz görevimizi hakkıyla yapmaya devam edeceğiz ama kimse bizden çocuklarımızın hayatını riske atmamızı beklemesin. İdari iznimiz geri getirilsin.

Bugün Emir imzanı bekliyor!

Emir Kaleli bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hamile Olan Sağlık Çalışanlarının İdari İzni Geri Verilmelidir. #saglikcigebeyeizin @saglikbakanligi @drfahrettinkoca». Emir ve imza atan diğer 7.946 kişiye katıl.