HAMİDİYE KÜLTÜR PARKINA DOKUNMAYIN, PARK OLARAK KALSIN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Biz aşağıda imzası olan Çekmeköy sakinleri Hamidiye Mahallesindeki Kültür Parkının park olarak kalmasını istiyoruz. Yaz geliyor, sıcaklarda sığınacağımız en yakın park orası. Yaşlımız, hastamız, çocuğumuz ve gencimiz o parkta zaman geçiriyor. Biz parkımızın elimizden alınmasını istemiyoruz.

En başta Çekmeköy Belediyesi olmak üzere tüm dernek, parti ve kurumları bu projeyi durdurmak için çalışmaya davet ediyoruz. Teşekkür ederiz.

Parklarını kötürüm hale getirmekte, ranta açmakta ve hatta yok etmekte yarışan bir ilçe Çekmeköy. Çekmeköy’ün en gözde parkı Doğa Parkı, bitişiğinde 3. Köprü bağlantı yolu geçirildikten sonra park olma vasfını büyük ölçüde kaybetmişti. Geçen yaz, Mecidiye Parkı’nın en geniş, en kullanışlı yerine bahçeli bir kafe konduruldu. Şimdi sıra, Hamidiye Mahallesi’ndeki Kültür Parkı’nda. Sessiz çevresi ile ağaç sayısı ve sıklığı bakımından bilinen bir park Kültür Parkı. Hele yaz aylarında tam bir vaha. Bir ucunda çevresi ile uyumlu tek katlı Hamidiye Kültür Merkezi var(dı). Bugün başlayan proje ile park paravanlarla çevriliyor. Projenin adı “yenileme projesi”. Yani park sınırları içinde, yol kenarındaki kültür merkezi yenilenecekmiş. Parka dokunulmayacakmış. Gerçekten durum öyle mi? Bu yenileme projesi değil. Çünkü yıkılacak kültür merkezinin yerine daha büyüğü yapılacak. İçinde tiyatro salonu da olan bir büyük bina… Bu büyük bina, parkı küçültecek. Parkın küçülmesi, ağaçların kesilmesi, yeşil alanın betona dönüşmesi, parkın içindeki spor alanının yok edilmesi demek. Ama bu projeyi iptal ettirebiliriz. Durdurabiliriz! Parkımız tamamen yok edilmeden. Peki yaşlı, genç, engelli, çocuk nerede nefes alacak, güneşin altında dışarı çıktığında nereye gidecek? Bu güzel parkına, kuşlara, serçelere de yuva olan bu parkına sahip çık. Parkına beton dökülmeden sahip çık! Daha güzel ağaçlar dikeriz kesilenler yerine. Tamamen yok edilmeden, beton dökülmeden sahip çık! Hamidiye Kültür Merkezinin yenilenme projesini durdur!

Bugün Taylan imzanı bekliyor!

Taylan Özdemir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «HAMİDİYE KÜLTÜR PARKINA DOKUNMAYIN, PARK OLARAK KALSIN!». Taylan ve imza atan diğer 1.443 kişiye katıl.