Haliç'in siluetini bozmayın, İmar Planı tadilatıyla kat sınırı 4'ten 10’a çıkarıldı.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

İBB Meclisi’nde yapılan plan tadilatıyla Haliç kenarındaki 10 bin metrekarelik alanda kat sınırı 4’ten 10’a çıkarıldı.  İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 16.06.2017 tarihinde alınan karar doğrultusunda 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değiştirildi. İçinde iki market ve bir pazar yerinin bulunduğu alanın kat yüksekliğinin 10’a çıkarılmasına karar verildi. Bölge sakinleri olarak bölgenin siluetini bozacak bu kararı protesto ediyoruz. Gerek sayın Cumhurbaşkanı'nın gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanının hafta içinde yapmış olduğu İstanbul'un tarihi dokusu, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamaları ortadayken bu imar değişikliğinin uygulanmasını büyük bir yanılgı olarak gördüğümüzü ifade etmek isteriz.

Zeytinburnu'ndaki 16/9 kuleleri ile ilgili hukuki, siyasi, mimari karışıklık devam ederken Haliç'teki bu girişimi akla ve mantığa sığdıramadığımızı belirtmek isteriz.

Bölgede ikamet eden bir vatandaş olarak bu kararın iptal edilmesi ile ilgili gerekli siyasi otoritenin gösterilmesini istiyoruz.

Bugün Haluk Erkoc imzanı bekliyor!

Haluk Erkoc Dalaman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Haliç'in siluetini bozmayın, İmar Planı tadilatıyla Haliç'te kat sınırı 4'ten 10’a çıkarıldı.». Haluk Erkoc ve imza atan diğer 159 kişiye katıl.