Doğrulanmış başarı

Halıderede taş ocağı kapatılsın.

Bu kampanya 389 destekçi ile değişim yarattı!

Halıderede bulunan Elmaslar taşocağı hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşletme Genel Müdürlüğü tarafından çevreye ve doğaya zarar verdiği gerekçesiyle  kapatma kararı verilmesine rağmen taşocağı kararı tanımamış hatta çalışma kapasitesini 24 saate çıkarmıştır.

Gölcük’te bulunan ve uzun yıllardır faaliyetini sorumsuzca sürdüren  taşocağıyla biz Halıderelilerin beklediği müjdeli haber Kocaeli Valiliği’nden geldi. Halıdere Taşocağı’nın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşletme Genel Müdürlüğü teknik ekiplerinin incelemesi sonucu heyelan tehlikesine bulunduğu tespit edildi. Söz konusu tehlikenin yanı sıra taşocağı çalışmaları sırasında 10 dönümlük kestaneliğin de tahrip edildiği ortaya çıkanken, kestane ağaçlarının kesilerek çevreye ve doğaya zarar verilmesi gibi sebeplerden vermesinden dolayı faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi. Alınan kararın uygulamaya geçmedi. Bakanlığa bağlı müdürlüğün tespitlerine ve kararına rağmen taşocağında hala çalışmanın sürdürülüyor. Bölgedeki çalışmanın sürdüğüne dair polis tarafından rapor da düzenlendi. Ancak kimse ocağa engel olamadı.

Bugün Mücahit imzanı bekliyor!

Mücahit Uçan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Halıderede taş ocağı kapatılsın.». Mücahit ve imza atan diğer 388 kişiye katıl.