Doğrulanmış başarı

Haksız yere görevinden alınan polisimizin görevine geri dönmesini istiyoruz

Bu kampanya 45.792 destekçi ile değişim yarattı!

"BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN?"

Valilik koruma kararı olmadan çakar takan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü’nün kiralık aracına, İçişleri Bakanı’nın medya üzerinden halka duyurduğu ve çıkartılan yönetmeliğe istinaden ceza yazan Başpolis N.Ç. açığa alındı.

108 TL para cezasını ödememek için il valisini, İstanbul İl Emniyet Asayiş Büro Müdürü’nü, Fatih ilçesinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç’ı arayan “BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN?” diyen, kiralık aracına ceza yazan Başpolis memurunu tehdit eden ve daha sonra açığa aldıran İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü’nü kınıyor ve kendisini bu makamda görmek istemiyoruz.

Polis gücünü kanundan alıyor ve kanunları uyguluyorsa yasalara karşı gelen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü’nü kim koruyor, kanunlar sokaktaki vatandaş için mi var? Her arabada bir çakar furyası, İçişleri Bakanı televizyonlarda polis teşkilatı üzerinden siyasi şov yapmakta. Çakarlı araçların hızla yayıldığı gibi, tavassut fırtınası da bürokraside hızla yayılmakta birçok kurumun amir ve yöneticisi diğer kurumların amir ve yöneticilerine kanunları uygulamakta.

Sıkı korunması gereken Avrasya Tüneli Kumkapı güvenlik noktasında çakarlı araçların durdurulması trafikten sorumlu Emniyet Müdürü tarafından yasaklandığı, durdurulan araçlara da işlem yapmadan önce mutlaka müdürlük makamından olur alınmasına yönelik söylentiler Türkiye’de bürokratlar arasındaki dayanışma toplumun adalete duyduğu güvensizliğin en büyük nedenidir.

Yasa dışı çakar kullanan bürokratları koruma uğruna Avrasya Tüneli’nin güvenliği tehlikeye atılmakta, her gün yüzlerce çakarlı araç kontrol noktasında dahi durdurulmadan tünele giriş yapmakta, bu araçları durdurup işlem yapan polisler ise açığa alınmaktadır.

“Aklımda merak, şüphe ve saygı uyandıran iki şey var:
Üzerimde parlayan gök ve içimdeki ahlak yasası.”
IMMANUEL KANT

Ahlak yasaları kişiden kişiye değişmez. Kişi kendi vicdanı içerisinde ahlak yasalarını sindirip toplum içerisinde bu ahlak yasalarını uyguladığı takdirde adalet, hak ve hukuk kavramları beraberinde gelecektir. Bu yasalardır ki toplumu yaşanası duruma getirecektir.

Bu yasalar biz insanlarda vücut bularak topluma yön verecektir. Kanunlar ise adaleti ve bireylerin haklarını korumakla yükümlüdür. Fakat devlet kendi koyduğu kanunlarının arkasında duran polisinin yapmış olduğu erdemli davranışının arkasında durmak yerine polisini karşısına alarak görevini yapmasına engel olmuştur. Peki söyleyin görevini layıkıyla, erdemli bir şekilde icra eden insanlar bu şekilde cezalandırılır ve engellenirlerse; suçlular hak ettikleri cezaya çarptırılmaz ise bu ülkede hangi gençliğe gelecek vaat edeceksiniz.

Unutmayın bu durum her bireyin başına gelebilir. Yarın siz de aynı durumda olabilir, haklıyken haksız duruma düşürülüp kendi sesini duyuramayarak engellenebilirsiniz. Haklıyı hor gören, suçluyu kayıran sistemi istemiyor ve şiddetle kınıyor ADALETİN YERİNİ BULMASINI VE BAŞPOLİS MEMURUMUZUN (N.Ç) TEKRAR GÖREVİNE DÖNMESİNİ İSTİYORUZ!

Bugün Berrin imzanı bekliyor!

Berrin Çalışkan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Haksız yere görevinden alınan polisimizin görevine dönmesini istiyoruz». Berrin ve imza atan diğer 45.791 kişiye katıl.