Babamiçinadalet

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

3 Aralık 2019 günü saat 14.00 da babam Medeni Tazegül Sakarya Serdivan…. Mahallesindeki evimizden çıkmış, Saat 14.15 civarı Şehit Mehmet Karabaşoğlu caddesinde yaya kaldırımda yürüdüğü esnada 22 yaşındaki Sakarya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Sena Nur Ç. isimli şahıs aracıyla babama çarpmış, kaburga kemikleri kırılması, iç organları yaralanması ve iç kanama geçirmesi ile hayatını kaybetmesine sebep olmuştur.

Adı geçen şahıs babamı ezdikten sonra durmayarak Fevzi çakmak caddesine doğru süratle aracını sürmeye devam etmiş iki araca daha çarpmıştır. O esnada şahsın yanında bulunan annesinin el frenini çekmesi ile araç durmuş ancak kendisi araçtan inerek bu defa koşmak suretiyle kaçmaya çalışmıştır. Çevredekilerin müdahalesi ile şahıs durdurulabilmiş ve güvenlik güçlerine teslim edilmiştir.

Kaza yerinde bulunan kişilerden edindiğimiz bilgiye göre şahıs o esnada aracı aşırı süratli kullanmaktadır babama çarpmasının ardından süratini kesmemiş, durmamıştır; Fevzi çakmak caddesine doğru aracını hızla sürmeye devam etmiştir. Aracını kontrolsüzce ve aşırı hızla sürmese kaza gerçekleşmeyecek ya da hemen durarak ambulans çağırsa babamın hayatı belki de kurtulabilecekti. Ancak şahıs durmak yerine kaçmaya çalışmıştır. Annesinin el frenini çekmesi ile araçtan inerek koşmaya başlayan şahıs kaçmaya çalışırken kendisini tutmak isteyenlere 'ben cinliyim bana yaklaşmayın sizi öldürürüm size musallat olurum' diyerek tehditler savurmuştur.
Şahıs şu anda Yüksek Güvenlikli Ruh ve sinir Hastalıkları Hastanesinde gözetim altındadır. Ve konuyla ilgili soruşturma da devam etmektedir.

Mimarlık öğrencisi olan, İngilizce kursuna giden, ehliyet alabilmek için sürücü kursuna giderek aday sürücü olmaya hak kazanabilen ve bir müezzin kızı olan şahsın aslında akıl sağlığının yerinde olduğu bellidir. Tüm bunları akıl sağlığı yerinde olmayan birinin yapabileceğini düşünemeyiz. cezadan kurtulmak amacı ile kasıtlı olarak bu şekilde davrandığı gayet açıktır.

Bu konuda tarafımdan bir imza kampanyası başlatılmıştır. Babamın kanının yerde kalmaması için, adaletin en hızlı şekilde tecelli etmesi, başka canların da yanmamask için ve şahsın kasten adam öldürmekten yargılanması ve ceza alması için destek istiyorum. #babamiçinadalet