Beytepe'nin Ulaşım Sorunu Çözülsün

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Bizler "daha ileriye, en iyiye" sloganıyla adını tüm dünyaya duyurmuş; her geçen yıl sayısız başarı elde eden öğrenciler ve aynı zamanda topluma faydalı, yenilikçi, sosyal bireyler yetiştiren Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden Hacettepe Üniversitesi'nin öğrencileriyiz.

Geçmişte hepimiz bu okulun hayalini kurarak üniversite sınavlarına hazırlandık. Gecemizi gündüzümüzü Beytepe sıralarında okumak için harcadık.

Ülkenin dört bir yanından Beytepe'nin havasını solumak için Ankara'ya geldik fakat kampüsümüze ULAŞAMIYORUZ!

Hemen hemen hepimizin sabah 09:00 itibariyle dersleri başlıyor, haliyle kampüsümüze tek ulaşım aracı olan (hususi aracınız yoksa) Beytepe Metro ringi durağında 08:00-10:00 saatlerinde inanılmaz bir insan kalabalığı oluşuyor. Üniversitemizin Beytepe Kampüsü'nde yaklaşık 30.000 öğrencinin öğrenim gördüğünü varsayarsak ayakta ve oturarak toplam 150 yolcu kapasiteli Beytepe Metro ringi otobüslerinin haliyle ihtiyacımızı karşılayamaması gayet anlaşılır bir durum.

Ders çıkış saatlerimiz olan 15:00-17:00 arasında da kampüsten çıkıp evlerimize gitmemiz için yine saatlerce ring beklememiz, gelen otobüslerin de kapasitesinin üzerinde, boşluk kalmaksızın insan dolu olması da cabası.

Aynı dramı kampüs yurtlarında kalan arkadaşlarımız da yaşıyor. Kampüs dışına çıkanlar akşam yurduna dönmek istediğinde özellikle saat 21:00'den sonra çok uzun süre ring bekliyor ve bu durum soğuk havalarda onların sağlığını da etkiliyor.

Bütün bunların yanında önümüzdeki dönem inşaatı tamamlanan Devlet Konservatuarı binamızın da hizmete gireceğini hesaba katarsak, kampüsümüze gelecek ilave binlerce öğrenciyle mevcut ulaşım sisteminin devamı halinde ulaşım çilemizin hangi boyutlara varacağını düşünmek bile istemiyoruz.

Beytepe öğrencileri olarak bizim çözüm önerimiz oldukça basit: Ankara'nın çeşitli semtlerinden okulumuza alternatif EGO otobüsü, özel halk otobüsü ve (veya) dolmuş hatlarının oluşturulması!

Ankara'daki diğer üniversitelerde (örneğin ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi...) metro ringlerinin yanı sıra bu alternatif ulaşım seçenekleri mevcut. Böylece orada öğrenim gören öğrenciler derslerine giderken ve kampüsten ayrılırken bizim gibi saatlerce sıra beklemek ya da hatlar arasında sürekli aktarma yapmak durumunda kalmıyorlar.

Geçmiş senelerde bu sorunumuz çeşitli haber kanallarınca duyuruldu, fakat halen hiçbir kurum tarafından yapıcı herhangi bir adım atılmış değil.

Sayın yetkililerden bu temel sorunumuzun acilen çözülmesini beklemekteyiz. Unutmayın, bizler sizin gelecek nesliniz.

Hacettepe Üniversitesi Öğrencileri

Bugün Ergün Umut imzanı bekliyor!

Ergün Umut Yıldız bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü: Beytepe'nin Ulaşım Sorunu Çözülsün». Ergün Umut ve imza atan diğer 3.138 kişiye katıl.