Başarı

Adana'da "Baykuş Gece Seferleri" hayata geçirilsin!

Bu kampanya 925 destekçi ile değişim yarattı!

Ülkemizde pek çok büyük şehirde, gündüz olduğu kadar gece ve sabaha karşı vakitlerde de toplu taşım imkanı bulunmaktadır. Örneğin "Baykuş" adı verilen hatlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlarına sunduğu bir hizmet olup, 24 saat İzmir halkının kent içindeki önemli akslarda ulaşımını gerçekleştirebilmesini sağlamaktadır. Bu hatlar, toplu taşıma araçlarının çalışmadığı 00:00 ile 06:00 saatleri arasında, geceden sabaha kadar belirli saat aralıklarıyla çalışmakta ve Konak'tan (kent merkezi) kentin yoğunluğu yüksek bölgelerine hareket etmektedir. Ayrıca İstanbul'da önemli bir taşıma aracı olan Metrobüs'ler de, geceden sabaha değin İstanbul halkına hizmet vermektedir.

Gündüz olduğu kadar gece de ulaşım potansiyeli yüksek bir şehir olan Adana'da (142 ve 114 gibi birkaç hat ve metro hariç) belediye otobüsleri 19:00'da bitmektedir. Ancak Turgut Özal Bulvarı, Ziyapaşa Bulvarı, Reşatbey, Yüzüncü Yıl, Baraj Yolu, Demirel, Karslı gibi bulvar ve semtlerdeki gece dolaşımı azımsanmayacak kadar fazladır.

İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde belediyelerin vatandaşlarına sunduğu bu ve bunun gibi gece - sabah arası ulaşım imkanını (örneğin 142 ve 114, veya yeni oluşturulacak birkaç hatla) Adana Büyükşehir Belediyesi'nin de Adana'da yaşayan vatandaşlarına sunmasını talep ediyoruz.

Bugün Güzel imzanı bekliyor!

Güzel Adana bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hüseyin Sözlü: Adana'da "Baykuş Gece Seferleri" hayata geçirilsin!». Güzel ve imza atan diğer 924 kişiye katıl.