Gurbette değil, köyümüzde ölmek istiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Doğup büyüdüğümüz köyümüz Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı olan Dokuzkaya köyü Türk şiirinde ikinci yeni şiir akımın öncülerinden ilk sırada gelen şair Cemal Süreya'nında atalarının köyüdür. otuz yıla yakın zamandır ki boşaltılmış durumda  olan köyümüze geri dönmek , yerleşmek mezarlıklarımızı ziyaret etmek ve kendi köyümüzde ölmek, oraya gömülmek istiyoruz. Bu ülkesine vergi veren, askerlik yapmış yurttaşlar olarak bizim insani hakkımızdır. Köyümüz bu çağda her türlü hizmetten hala yoksundur . Ne yolu , ne elektriği nede okulu vardır. Bir kış kapısında göç ettirildiğimiz köyümüzden ayrıldıktan sonra bir çok yere savrulan yaşlılarımız ,insanlarımızın vasiyetleri kendi köyünde gömülmek olduğu halde maalesef ki bu vasiyetleri yasak gerekçesi ile yerine getirilememiştir. Gidip yurt tuttukları o yerlerde gömülmek durumunda kalmışlardır. Köyümüze giriş yasağının sona ermesini istiyoruz. Köyümüzde yaşayıp orada ölmek istiyoruz.