Gümüşhane Barınağı Açılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Gümüşhane ilinde uzun süre önce yapımına başlanan hayvan barınağının yapımı bir takım mali, idari problemler nedeniyle yarım kalmıştır. Son olarak 01.11.2017 tarihinde hizmete açılacağı belirtilmiş olmasına rağmen henüz bir gelişme kaydedilememiştir. Gümüşhane ilindeki bütün kedi ve köpekler şu an şehir çöplüğü mevkine bırakılmakta, hayvanların hiç bir şekilde kontrol, muayene, aşılama, tedavi, kısırlaştırma hizmetleri karşılanamamaktadır. Bu konudaki en büyük sıkıntı ise, ilde yalnızca büyükbaş hayvancılık konusunda bilgi sahibi olan veterinerler bulunmasıdır.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında gerekli önlemlerin alınması, İl Hayvanları Koruma Kurulunun toplanması, Valilik ve Belediyenin bu konuda ortak çalışma yapması gerekmektedir. Havalar gitgide soğurken, çöplük alanına terk edilen köpekler yaşam mücadelesi veriyor. Şu an yalnızca Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri ve bir kaç sorumluluk sahibi kadının girişimi ile her gün gıda temin edilmekte olup, tüm yardımlar bizzat kendi maddi ve manevi çabaları ve halktan sorumluluk bilincine sahip esnafın destekleri ile sağlanmaktadır. Ancak bu yardımlar yalnızca beslenmeyi sağlamakta, barınma, soğuktan korunma ve tedavi ihtiyaçları karşılanamamaktadır.

Yerel Yönetim ve Merkezi Birimlerin bu konudaki hassasiyetine güvenimiz sonsuz. Her geçen gün yitirilen canlara yenileri eklenmesin, barınağımız açılsın ve gerekli muayene, tedavi işlemlerini yapabilecek veteriner, ekipman temin edilsin. Artık #gumushanedehayvanolmakzor olmasın!

Bugün Ayşenur imzanı bekliyor!

Ayşenur Baytaroğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «#Gumushanedehayvanolmakzor olmasın, Gümüşhane Barınağı Açılsın!». Ayşenur ve imza atan diğer 4.827 kişiye katıl.