Confirmed victory

İstanbul Bağlarbaşı Jimnastik Salonu kapatılıyor

Bugün kızımın yıllardır kendini geliştirmek ve Türk sporuna katkıda bulunabilmek için son derece özveriyle çalıştığı Bağlarbaşı Cimnastik Salonu'nun Haziran ayından itibaren kapanacağı haberini alarak yıkıldık.

Koskoca İstanbul'da topu topu bir tane olan nizami salon neden kapanmak zorunda? 5-6 yıldır bu spora gönül ve emek veren öğrenciler, öğretmenler ve aileler neden bu sevdadan vazgeçmek zorunda?

Aile olarak, son derece yıldırıcı koşullara rağmen bu sporu devam ettirebilmek için elimizden geleni ardımıza koymadık. Pek çok aile evladının geleceği için çok çaba sarfetti.

Kızım son iki yıldır okulundan erken çıkıp, belediye otobüsüne yetişebilmek için yarış yaparak antrenmanına geç kalmamak için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Pek çok yaştan öğrenci, bu çabalar sayesinde devam ediyor jimnastik hayatına.

Bu fedakarlıkların hepsi, sadece sporda ilerleyebileceğimize, yeterince çalışırsak her şeyi yapabileceğimize, diğer ülkelerden bir eksiğimiz olmadığına dair duyduğumuz inanç sayesinde oluyor.

Sizden tek ricam; çocuklar, aileler ve hocalar tarfından gösterilen bu özveriyi boşa çıkarmayıp salonun kapatılmaması için elinizden geleni yapmanız. Hangi gerekçeyle bu salonun bir anda yok olacağını çocuklara nasıl açıklayacağız bilmiyorum.

Bu öyle bir spor ki, 5-6 yıl geçmeden meyvesini toplayamıyorsunuz. Tam acemiliği atıp, meyve toplama aşamasına gelmişken, neden bu sporu öldürmemiz gerekiyor?

Beni ve benim gibi ailelerin, en önemlisi çocukların meramını anlayacağınıza yürekten inanıyor, değerli desteğinizi bekliyorum.

Spor aşığı bir çocuğun velisi

Letter to
Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Aslı Ceren Demircan
İstanbul Valiliği Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Nazır Şentürk
Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kara
and 5 others
Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kara
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sayın Prof. Dr. Uğur Erdener
Akparti İstanbul İl Başkanı Sayın Aziz Babuşçu
İl Kadın Kolları Başkanlığı Sayın İlgili
Spor Genel Müdürlüğü Spor Bakanlığı
Bizler, İstanbul Bağlarbaşı Jimnastik Salonu'nda çalışan sporcular ve velileri olarak, salonumuzun kapatılacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Arazi sahibi "Vakıflar Genel Müdürlüğü", "Spor İl Müdürlüğü"ne kira sözleşmesini yenilemediğini ve Haziran ayında salonun boşaltılması gerektiğini bildirmiş durumda. Vakıflar Genel Müdürlüğü araziye kendilerinin yeni bir spor salonu yapacaklarını söylemekle beraber, projenin ayrıntılarını vermekten kaçınıyor.

Yakın çevrede yeni bir nizami Jimnastik salonu yapılıp, bu salon Jimnastik sporuna tahsis edilene kadar salonumuzun kapatılmamasını talep ediyoruz.

Bu spora 4 yaşında başlayan çocuklar ancak 4-5 yıl emek verdikten sonra yarışmacı olabiliyorlar. Ve jimnastik öyle bir spor ki, 1 hafta ara verilmesi 1 ay, 1 ay ara verilmesi ise 1 yıl gerilemeye sebep oluyor. Dolayısıyla, kısa bir ara verilmesi bile, 1 nesilin rekabetten kopması yani İstanbul Jimnastiğinin 5-6 yıl gerilemesi anlamına gelecektir.

1.270 lisanslı sporcusu bulunan ve spor okulları vasıtası ile yüzlerce çocuğa hizmet veren, İstanbul'daki tek nizami Jimnastik salonunun kapatılması ve alternatif olarak Kartal'daki nizami olmayan salonun gösterilmesi, yıllardır son derece özveri ile çalışan sprorcuların % 90'ının bu sporu bırakması anlamına gelmektedir. Zira bu salon 40 yıldan fazla bir süredir hizmet vermektedir ve tüm sporcu, öğretmen ve yöneticiler yakın çevrede konuşlanmış durumdadır.

Siz de takdir edersiniz ki, 2020 Olimpiyat oyunları için aday olmuş bir şehir için bu açıklanması son derece zor bir durumdur.

Mağduriyetimizin engellenmesi adına, en kısa sürede yakın çevrede yeni bir salon yapılması ve Jimnastiğe tahsis edilene kadar Bağlarbaşı Jimnastik Salonu'nun kapatılmaması için destek vereceğinize inanıyoruz.