Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Grupanya Destek ve 3 diğer muhatap daha

Grupanya yunus gösterisi “fırsatını” geri çeksin, bir daha satmasın! @Grupanya @intelcapital

İşkence "eğlence", esaret "fırsat" değildir!

Grupanya'dan yunus parkı (dolphinarium) kampanyasını geri çekmesini, bundan sonra esaret altındaki hayvanların oynatıldığı ve sergilendiği markalar için fırsat düzenlemeyeceğine dair müşterilerine açıklama yapmasını talep ediyoruz.

Yunus parklarındaki deniz canlıları da, tıpkı eskiden sokaklarda rastladığımız "dansçı ayılar" gibi doğal yaşam ortamlarından koparılıyor ve insanlık dışı yöntemlerle, işkence görerek, aç bırakılarak eğitiliyorlar: http://bit.ly/zpqLvy

Yeni nesiller ise, empatiden yoksun bir şekilde, gerçek doğa koruma anlayışından ve hayvan sevgisinden uzak, yapay ortamlarda kuklaya dönüştürülmüş tutsak canlılarla sorunlu ve riskli bir iletişime zorlanıyorlar.

Grupanya gibi fırsat sitelerinin hiç çekinmeden bilet sattıkları yunus parklarının gerçek yüzü, artık tüm çıplaklığıyla belgesellerde ve bilgi alabileceğimiz tüm bilimsel kaynaklarda günışığına çıkıyor: http://bit.ly/12BetUf

Bir süredir Groupon-Sehirfirsati'ndaki yunus gösterilerine karşı yürütülen kampanya, sonunda başarıya ulaştı ve firma bir özür yazısı yayınlayarak bundan sonra yunus parkı fırsatı satmayacağını şu sözlerle açıkladı:

“Gelişmiş benlik duygusuna sahip, özgürlüğüne düşkün, çok zeki ve güçlü nitelikler taşıyan yunusların esaret altında tutularak doğalarına aykırı fillerde bulunmaya zorlanması kabul edilebilir bir durum değildir. Bugüne kadar bu esarete ortak olduğumuz için duyduğumuz üzüntüyü ve aynı pişmanlığın bir daha yaşanmayacağını kamuoyunun bilgisine sunar, tepkisini gösteren tüm hayvanseverlerden özrümüzü kabul etmelerini dileriz.”

Geçtiğimiz yıl, Kamil Koç da sosyal ağlarda yürütülen boykot sonucunda bu kirli ticarete verdiği desteğini çekti ve indirim kampanyasını sonlandırdığını duyurmuştu.

Aynı şekilde Opet, duyarlı vatandaşlardan gelen mesajlar doğrultusunda Dolphinarium ile işbirliğini 13 Ağustos 2010 tarihinde sona erdirip resmi internet sitesinde duyurmuştu. Ardından Boyner de aldığı tepkiler üzerine 18 Ağustos 2010 tarihinde Dolphinarium kampanyasını sonlandırmış, 2 Eylül 2010 tarihinde Denizbank da aynı kararı almış ve özel bir mektupla doğaya saygılı ve duyarlı bir tutum sergilediğini beyan etmişti. Hürriyet Çocuk Kulübü de, bundan sonra bu tesislerle ilgili bir kampanya düzenlemeyeceğini açıklamıştı.

Şimdi sıra, yaklaşık iki senedir tepkilere kulak asmayan Grupanya'da!

Grupanya'nın da toplumun hassasiyetine kulak vermesi, Dolphinarium kampanyasını geri çekerek Groupon ve diğer şirketler gibi aynı duyarlılığı göstermesi için siz de bu kampanyayı imzalayarak ve çevrenizle paylaşarak destek verin!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Grupanya Destek
  • Grupanya Merkez
  • Intel Capital
    Barış Aksoy
  • Intel Capital International

Yunuslara Özgürlük Platformu bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 17.291 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Yunuslara Özgürlük Platformu imzanı bekliyor!

Yunuslara Özgürlük Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Grupanya yunus gösterisi “fırsatını” geri çeksin, bir daha satmasın! @Grupanya @Baris @intelcapital». Yunuslara Özgürlük Platformu ve imza atan diğer 17.290 kişiye katıl.