Petition Closed
Petitioning Grupanya Destek and 3 others

Grupanya yunus gösterisi “fırsatını” geri çeksin, bir daha satmasın! @Grupanya @intelcapital

İşkence "eğlence", esaret "fırsat" değildir!

Grupanya'dan yunus parkı (dolphinarium) kampanyasını geri çekmesini, bundan sonra esaret altındaki hayvanların oynatıldığı ve sergilendiği markalar için fırsat düzenlemeyeceğine dair müşterilerine açıklama yapmasını talep ediyoruz.

Yunus parklarındaki deniz canlıları da, tıpkı eskiden sokaklarda rastladığımız "dansçı ayılar" gibi doğal yaşam ortamlarından koparılıyor ve insanlık dışı yöntemlerle, işkence görerek, aç bırakılarak eğitiliyorlar: http://bit.ly/zpqLvy

Yeni nesiller ise, empatiden yoksun bir şekilde, gerçek doğa koruma anlayışından ve hayvan sevgisinden uzak, yapay ortamlarda kuklaya dönüştürülmüş tutsak canlılarla sorunlu ve riskli bir iletişime zorlanıyorlar.

Grupanya gibi fırsat sitelerinin hiç çekinmeden bilet sattıkları yunus parklarının gerçek yüzü, artık tüm çıplaklığıyla belgesellerde ve bilgi alabileceğimiz tüm bilimsel kaynaklarda günışığına çıkıyor: http://bit.ly/12BetUf

Bir süredir Groupon-Sehirfirsati'ndaki yunus gösterilerine karşı yürütülen kampanya, sonunda başarıya ulaştı ve firma bir özür yazısı yayınlayarak bundan sonra yunus parkı fırsatı satmayacağını şu sözlerle açıkladı:

“Gelişmiş benlik duygusuna sahip, özgürlüğüne düşkün, çok zeki ve güçlü nitelikler taşıyan yunusların esaret altında tutularak doğalarına aykırı fillerde bulunmaya zorlanması kabul edilebilir bir durum değildir. Bugüne kadar bu esarete ortak olduğumuz için duyduğumuz üzüntüyü ve aynı pişmanlığın bir daha yaşanmayacağını kamuoyunun bilgisine sunar, tepkisini gösteren tüm hayvanseverlerden özrümüzü kabul etmelerini dileriz.”

Geçtiğimiz yıl, Kamil Koç da sosyal ağlarda yürütülen boykot sonucunda bu kirli ticarete verdiği desteğini çekti ve indirim kampanyasını sonlandırdığını duyurmuştu.

Aynı şekilde Opet, duyarlı vatandaşlardan gelen mesajlar doğrultusunda Dolphinarium ile işbirliğini 13 Ağustos 2010 tarihinde sona erdirip resmi internet sitesinde duyurmuştu. Ardından Boyner de aldığı tepkiler üzerine 18 Ağustos 2010 tarihinde Dolphinarium kampanyasını sonlandırmış, 2 Eylül 2010 tarihinde Denizbank da aynı kararı almış ve özel bir mektupla doğaya saygılı ve duyarlı bir tutum sergilediğini beyan etmişti. Hürriyet Çocuk Kulübü de, bundan sonra bu tesislerle ilgili bir kampanya düzenlemeyeceğini açıklamıştı.

Şimdi sıra, yaklaşık iki senedir tepkilere kulak asmayan Grupanya'da!

Grupanya'nın da toplumun hassasiyetine kulak vermesi, Dolphinarium kampanyasını geri çekerek Groupon ve diğer şirketler gibi aynı duyarlılığı göstermesi için siz de bu kampanyayı imzalayarak ve çevrenizle paylaşarak destek verin!

Letter to
Grupanya Destek
Grupanya Merkez
Intel Capital Barış Aksoy
and 1 other
Intel Capital International
Grupanya yunus gösterisi “fırsatını” geri çeksin!

Grupanya yetkilileri,

Bir buçuk yılı aşkın süredir yunus parklarıyla ilgili fırsat kampanyalarınıza yönelik aldığınız olumsuz tepkileri ve iptal edilen üyelikleri değerlendirmenizi talep ediyorum.

Satışını ve reklamını yaptığınız deniz hapishaneleri, yunusların (deniz memelilerinin) yakalanmasından transferine, eğitiminden insanlarla etkileşimine kadar ciddi sorunlar ve hukuksuzluklar barındırıyor. Yakın zamanda Groupon-Sehirfirsati ve Kamil Koç, öncesinde Opet, Boyner, Denizbank gibi büyük firmalar yunus parklarına verdikleri desteği geri çektiklerini kamuoyuna açıkladı.

Sorumlu ve bilinçli bir tüketici olarak, aynı duyarlılığı göstermenizi ve kampanyanızı sonlandırmanızı, etik ve örnek bir ticari tavır benimsemenizi bekliyorum.

Dolphinarium fırsatınızı geri çektiğinizi kamuoyuna duyurmanızı ve bu duyuruda, başta yunus parkları olmak üzere canlı hayvanlar üzerinden ticaret yapılan, kar sağlanan gösterilere/oluşumlara fırsat kampanyalarınızda yer vermeyeceğinize dair beyanatta bulunmanızı talep ediyorum.