Petition Closed

We invite all those who intend to come to Split (Croatia) to sign this petition, that the citizens of Split and their guest/tourists can enjoy the pleasures of the sea together with their pets. Split has the largest public beach within the urban area, but there is no marked area where you can come with your dog.

Now, it is possible only during night from 8pm till 8am on some beaches that are not properly marked.

In a letter to the City administration we seek to mark at least two beaches as a dog welcome beaches and to enable all-day swimming for the pets and their owners.

 

Potpisivanjem ove peticije stavljate svoj potpis na dopis koji će biti upućen čelnim ljudima Grada Splita, a kako bi konačno vlasnici pasa imali pristup plažama i u toku dana.

FB page Hoćemu plažu za pse u Splitu

Split, 01.07.2012.

 

Letter to
Gradu Splitu
Grad Split
n/r gradonačelnika Željka Keruma, predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić

Štovani,

Pozivajući se na zaključak gradskog poglavarstva iz 2000. godine kojim se odobrava kupanje pasa na sjeverozapadnom dijelu Kašuna, na zapadnom dijelu Kašteleta, na predjelu Kvadar na Žnjanu te Lumbarda ispod Pazdigrada od 20 do 8 sati, želimo vas obavijestiti da navedene plaže nisu označene posebnim znakovima.

Zbog nedostatka znakova korisnici tih plaža nisu upoznati sa tom mogućnošću i često se događaju nesporazumi ili čak teže svađe, a dogodilo se da su sa tih plaža potjerani na vrlo grub način i psi vodiči za slabovidne osobe!

Stoga vas molimo da nadležne gradske službe podsjetite na potrebu postavljanja oznaka i upoznavanja građana putem medija i na vašim internet stranicama o dostupnosti plaža za vlasnike pasa i pravilima ponašanja na njima, a kako bi svi mogli uživati u blagodatima mora bez nepotrebnih nesporazuma.

Također vas molimo da u što kraćem roku odredite bar dvije plaže na kojima bi se psi mogli kupati i po danu, kako radi potreba građana Splita, tako i radi sve većeg broja turista koji dolaze u Split sa svojim kućnim ljubimcima vjerujući da će i oni s njima moći na plažu kao što je to uobičajeno u civiliziranim zemljama.

Na taj način bi se uvelo reda, te bi građani koji ne vole ili se boje pasa unaprijed znali gdje se mogu ići kupati bez da na plaži dođu u susret s psima.

Neki od hrvatskih gradova i mjesta duž jadranske obale koji su omogućili psima cijelodnevni boravak na plažama:

http://www.hrvatskaapartmani.hr/plaze-za-pse.aspx

http://www.crikvenica-info.com/dog_beach_for_dog_crikvenica_croatia.html

http://www.jutarnji.hr/trojac-se-dobro-zabavljao-na-novouredenoj-plazi-za-pse-u-icicima/955141/

http://www.kvarner.hr/turizam/otkrijte_kvarner/o_kvarneru/Plaze/Plaze_za_pse

http://www.opcinabol.hr/pdf/03-07.pdf

Koristimo priliku zamoliti vas da potaknete komunalne službe na oštrije primjenjiivanje sankcija predviđenih za vlasnike pasa koji ne kupe izmet iza njih ili ih šetaju bez uzice i brnjice, a kako to nalaže Pravilnik o opasnim psima (http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/287986.html) .

Srdačno vas pozdravljamo u nadi da će te što žurnije udovoljiti našim zahtjevima


Split, 01.07.2012.