OSTAVKA REKTORA DAMIRA BORASA

OSTAVKA REKTORA DAMIRA BORASA

0 have signed. Let’s get to 5,000!
At 5,000 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!
Borasova Ostavka started this petition to Građanke i građani Republike Hrvatske

U svjetlu najnovije afere koju je razotkrio Telegram i više je nego jasno da rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras, nema nikakvu namjeru preuzeti odgovornost za neospornu činjenicu da je za počasno zvanje profesor emeritus osobno predložio profesora za kojeg postoji opravdana sumnja da je seksualno zlostavljao studenticu, i to unatoč činjenici da je o navedenom incidentu službeno obaviješten.

Iako nijekanje odgovornosti za sramotne skandale na Sveučilištu u Zagrebu rektoru Borasu nipošto nije strano, ovoga puta on u priopćenju od 1. veljače 2021. odlazi i korak dalje, optuživši smijenjenu dekanicu Filozofskog fakulteta u Zagrebu i novinarku koja je aferu razotkrila da lažu. Ovakvi jeftini pokušaji skretanja pozornosti javnosti s vlastite odgovornosti za vrlo očito zataškavanje nasilja na Sveučilištu u Zagrebu njegovu izjavu o nultoj stopi tolerancije na seksualno zlostavljanje čine čistim licemjerjem. Ona je licemjerna već i zato što se sam rektor prema studenticama odnosi neprimjereno, što su dokumentirale i televizijske kamere kada je od kadetkinje vojnog učilišta „Doktor Franjo Tuđman“ zatražio da prekrši epidemiološke mjere i skine masku kako bi se mogao diviti njenoj ljepoti, a nakon toga pred novinarima izjavio: „Evo, slikajte ovu našu lijepu kadetkinju, ne samo pametnu nego i lijepu jel tako?“

Već je i pticama na grani jasno da rektor Boras, koji očito uopće ne razumije granice primjerenog ponašanja te k tome aktivno sudjeluje u zataškavanju slučajeva seksualnog uznemiravanja na Sveučilištu u Zagrebu, ne može nastaviti svoj kontroverzni i skandalozni mandat. S obzirom na to da rektor Boras odbija povjerovati u brojnost onih koji smatraju da je došlo vrijeme da podnese ostavku, vrijeme je da mu svojim potpisima još jednom pokažemo da su minute njegovog mandata odbrojene i da tu akciju ponavljamo sve dok se naš apel ne probije do njegovih ili nekih drugih nadležnih ušiju.

0 have signed. Let’s get to 5,000!
At 5,000 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!