NO a l'aeròdrom de Peralada (Alt Empordà)

NO a l'aeròdrom de Peralada (Alt Empordà)

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1500!
Con 1500 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales
Roser Feliu Latorre ha iniciado esta petición dirigida a Generalitat de Catalunya y

NO A L’AERÒDROM DE PERALADA!

El passat mes d’agost, l’Ajuntament de Peralada va aprovar inicialment un projecte d’instal·lació d’un aeròdrom a Sant Nazari de les Olives, a menys d’un quilòmetre del nucli de Peralada i just al costat del riu Llobregat, una zona protegida com a “Xarxa Natura 2000” per a la protecció d’hàbitats d’interès comunitari. A més, la ubicació escollida per a aquestes instal·lacions és zona inundable, d’especial valor intrínsec i com a connector ecològic, a més de ser molt propera a habitatges, granges i el nucli urbà de Peralada.

Es preveuen unes 100 operacions aeronàutiques a l’any i la construcció d’un hangar de 450m2, una zona d’aparcament d’aeronaus de 750m2 i una pista d’aterratge no pavimentada de 231m de llarg. Les aeronaus sobrevolaran la zona i el nucli urbà de Peralada, cosa que comportarà una forta contaminació acústica que afectarà a les persones, tant dels habitatges disseminats de la zona com els del nucli urbà, a les espècies salvatges que habiten la zona, així com als animals de granja (disminució del benestar animal que farà abaixar la producció i qualitat de la llet, carn i ous).

No entenem que, considerant el gran nombre d’aeròdroms i aeroports que hi ha a la zona (Girona, Empuriabrava i Viladamat), se n’hagi de construir un de nou, i menys tan proper al centre de Peralada, per tants pocs vols els quals són perfectament absorbibles per l’aeròdrom d’Empuriabrava a escassos kilòmetres.

Els seus promotors justifiquen la construcció d’una instal·lació tan majúscula per a poder oferir un servei “d’agricultura de precisió”, però creiem que es tracta d’una mera excusa per tal d’afavorir interessos únicament privats. Tampoc descartem que, amb el temps, se  sol·licitin ampliacions cada vegada més importants i aquest idíl·lic i tranquil indret al bell mig de l’Empordà s’acabi convertint  en un “Empuriabrava 2.0”.

Així doncs, davant els impactes que generarà l’aeròdrom amb potencial afectació de la salut i molèsties pels veïns i veïnes de Peralada i els més propers de Sant Nazari de les Olives, per l’impacte sobre el medi ambient, els animals domèstics i les espècies salvatges així com les repercussions que tindrà en l’àmbit econòmic i sense que estigui justificada la necessitat de l’aeròdrom, més enllà del benefici personal del promotor, signem perquè l’Ajuntament de Peralada assumeixi les reivindicacions dels veïns i les veïnes i rebutgi totalment el projecte de l’aeròdrom.

NO A L’AERÒDROM DE PERALADA!

Plataforma de Veïns afectats per l’aeròdrom de Peralada

IAEDEN / Salvem l’Empordà

Associació de Veïns i Amics del carrer Dr. Clos de Peralada

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1500!
Con 1500 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales