Ajuda'ns: La protecció de l'Olla de Rei és justa, urgent i necessària.

Ajuda'ns: La protecció de l'Olla de Rei és justa, urgent i necessària.

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1000!
Con 1000 firmas, es más probable que esta petición aparezca entre las peticiones recomendadas
ANDRES SANCHEZ ha iniciado esta petición dirigida a Agència Catalana de l'Aigua (ACA) y

L'Olla del Rei ha de deixar de ser un espai urbanitzable!

Manifest per la preservació de l’espai natural de l'Olla del Rei (Castelldefels)

EXIGIM RESPONSABILITATS.

Manifestació per la preservació de l’espai natural de l’Olla del Rei (Castelldefels) Dissabte 20 Març: 11h Plaça de Romuald Claverol (Campus UPC) 12h Plça de l'Església, Castelldefels

L’Olla del Rei és un espai natural clau per la biodiversitat de Castelldefels. Conté diversos hàbitats protegits per directives europees, i hi viuen espècies estríctament protegides d’ocells, mamífers, rèptils i amfibis. Tot aquest patrimoni és també clau pel nostre benestar: aire net, combatre el canvi climàtic, menys inundacions, regulació de la temperatura estival, refugi de natura … L’Olla és benestar i vida per totes les generacions, per les presents i les que vindran.
Però segueix en risc! Tot i les promeses dels polítics, l’Olla del Rei segueix sent urbanitzable. Enmig de la crisi sistèmica i ambiental global, cal assegurar la preservació dels ecosistemes com a garantia de futur. No podem permetre’ns perdre punts clau per la biodiversitat de Castelldefels. Cal posar la vida al centre, per sobre interessos monetaris i circumstancials. I per això diem: Salvem l’Olla del Rei!
Portem 3 anys reclamant la preservació i gestió adequada de l’espai.
Portem 3 anys reclamant a l’Ajuntament de Castelldefels la modificació del Pla General Metropolità per a que l’Olla deixi de ser urbanitzable, preservant un dels conjunts d’hàbitats de més valor del municipi.
Malgrat les innumerables reunions amb diferents agents dels govern, aquesta institució encara no entén la importància d’aquest espai!
Portem 3 anys i encara ni existeix un protocol ni la infraestructura necessària per evitar la contaminació de l’estany en episodis de pluja o avaria. Tot i les promesses, els vessaments d’aigües residuals segueixen matant dia rere dia. Amb més de 10 vessaments l’últim any, cal dir-ho clarament: els vessaments d’aigües residuals a l’Olla són un delicte ambiental!

EXIGIM RESPONSABILITATS.
Portem 3 anys sentint paraules buides i promeses de l’Ajuntament que mai es compleixen. Demanem una actuació urgent: l’Olla no es ven, l’Olla no és moneda de canvi. La preservació d’aquest espai, tan important en termes d’ecologia i biodiversitat, ha de ser prioritari.
Per tot això demanem:
1. A l’Ajuntament: l’inici de la protecció íntegra de l’Olla i la modificació urgent del Pla General Metropolità per a que tota l’Olla deixi de ser urbanitzable
2. A l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Àrea Metropolitana de Barcelona: la construcció de la bomba de pluvials i la renovació urgent dels col·lectors d’aigües residuals. I a l’Ajuntament: la posada en marxa d’un protocol per minimitzar els impactes dels vessaments d’aigües residuals.                     3. A totes les institucions, la creació d’un òrgan unitari per la gestió de l’Olla, i la neteja de les zones més degradades.
4. A la Generalitat, en línia amb les recents demandes de la Comissió Europea,  la inclusió de tot l’espai natural de l’Olla del Rei a la Xarxa Natura 2000 i a la Zona d’Especial Protecció per les Aus (ZEPA) del Delta, degut al seu gran valor ambiental científicament demostrat.

Seguim en lluita per la conservació d’aquest espai natural. Seguirem en lluita fins que l’Olla del Rei sigui un espai protegit, sense risc d’urbanització, i gestionat de manera adequada per evitar la seva degradació i contaminació.

Tot i les fites aconseguides, aquest tresor natural continua en greu perill

Davant els que juguen amb el nostre patrimoni natural, davant els que no entenen que sense natura no tenim futur, davant els que posen l’interès monetari o particular per sobre del benestar present i futur, davant els que volen destruir l’Olla: ens trobareu, sempre.

Salvarem l’Olla del Rei!

Visita la nostra web i fes difusió:

 https://www.facebook.com/olladelrei/

Gràcies pel teu suport

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1000!
Con 1000 firmas, es más probable que esta petición aparezca entre las peticiones recomendadas