Ülkemizde Dağ Bisikleti ve BMX Sporları Alanları Artırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Ülkemizde alternatif spor dallarına merak duyan gençlerin sayısı giderek artıyor.  Dağ bisikleti (MTB) ve BMX de bunlardan bazıları ve ben de bu gençlerden biriyim. Ancak başkent Ankara’da bile dağ bisikleti parkuru bulunmadığı gibi bikepark sayısı çok kısıtlı. Kendi çabalarımızla parkur yapmaya çalışıyoruz ancak ekipman ve yer sorunu oluyor. Bu sporu kısıtlı imkanlarla ve tehlikeli bir şekilde değil bu spor için hazırlanmış olan parkurlarda yapmaya ihtiyacımız var. Bize bu imkan sağlanır ise, hem spor alanında çeşitlilik sağlanacak, ülkemizi bu alanda temsil edebilecek sporcular yetişebilecek; hem de zaten sayısı çok az ve bakımsız olan bu alanlardaki aşırı kalabalık sorunu çözülecektir. Pandemi dönemi, bu bireysel sporların da ne kadar önemli olduğunu bize göstermiş oldu. Ankara’da dağ bisikleti eğitim alanı yapılabilecek bir sürü boş alan var. Ülkemizde ise kayak merkezi olarak kullanılan Erciyes, Uludağ gibi yerler yazın boş duracağına, tıpkı yurtdışındaki örnekleri gibi dağ bisikleti turizmine uygun hale getirilebilir. Zira bu spora ilgi duyan kişilerin her geçen gün artması ve bu spor için yurtdışına gitmeleri yerine ülkemizde bu alanların yapılması hem ülkemizin turizm potansiyelini artıracak hem de bu işle uğraşan kişilerin yurtdışında bu sporu yapmak için harcadığı paralar ülkemizde kalacaktır. Ayrıca bu spor için yurtdışına gidilmesinin gerektirdiği maddi koşullar da göz önüne alınınca bu sporun ülkemizde de yapılması daha çok gencin hayallerine ulaşabilmesine olanak sağlayacaktır. Bu konuda dağ bisikletine gönül vermiş biz gençler için desteklerinizi bekliyoruz. Bu sporla ilgileniyor olmasanız bile imza için ayıracağınız kısacık bir zaman bu sporun ülkemizde gelişmesi ve ülkemizin temsil edilmesinde büyük önem taşıyacaktır.

The number of young people interested in alternative sports in our country is gradually increasing. Mountain biking (MTB) and BMX are some of them and I am one of these young people. However, even in the capital Ankara, there are no mountain bike trails and the number of bike parks is very limited. Even though we always try to build trails with our own effort, we encounter problems related to equipment and space. Currently, we are forced to do this sport with limited opportunities and not always in a safe way, but it is a must for us to do this sport on the trail specially prepared for this sport. If this opportunity is provided to us, diversity will be provided in the field of sports, and athletes who can represent our country in this field will be trained; Besides, the problem of overcrowding in these trails and bike parks, which are very few and ragged, will be solved. The pandemic era has also shown us the importance of sports that are done individually. There are a lot of free spaces in Ankara which can be turned into mountain bike parks. In our country, places such as Erciyes and Uludağ, which are used as ski centers in the winter, can be made suitable for mountain bike tourism in the summer, just like the examples of these abroad. Also, the increase of people who are interested in this sport and the fact that people are going abroad just to do this sport have shown us that the construction of these bike parks and trails in our country will increase the tourism potential of our country and the money spent by the people who go abroad to do this sport will remain inside of our country. In addition, considering the financial conditions required to go abroad for this sport, doing this sport in our country will allow more young people to reach their dreams and increase the number of athletes who can represent our country. We look forward to your support for us young people who have devoted themselves to mountain biking and BMX. Even if you are not interested in this sport, the short time you will spare for signature will be of great importance in the development of this sport in our country and representation of our country.