Spor Yöneticiliği Lisans Mezunlarına Devlet Kadrosu İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

2018 Gençlik spor bakanlığı atamalarında belirtilen sayılarda  Spor Yöneticiliği bölümüne yalnızca 1050 kişilik konteyjan açılmış olup ülkemizde 80 civarı besyo olduğunu hesaba katarsak kaba bir hesapla 80.50  her sene 4000 Spor Yöneticiliği lisans mezunu çıkmaktadır. (2.Öğretimler dahil edildiğinde sayı 7-8 Bine kadar çıkacaktır)

Atamaların yüzde olarak bu kadar düşük olduğu ve her sene atamanında gelmeyeceği göz önüne alındıgında 3 senelik bir birikmede dahi bu sayı 20.000 i bulacağından Spor Yöneticiliği Lisans mezunlarının alanları ile ilgili kamu da iş hayalleri daha başlamadan bitmektedir kaldı ki müracaat kabul edilen 1050 Konteyjanda da yükseklisans şartı aranmaktadır.

Hal böyle olunca Spor Yöneticileri diğer Spor Bilimleri alanlarına yığılma yaratıp diğer bölümlerin de işlerini zorlaştırmakta Antrenörlük ve Beden Eğitimi Öğretmeni mezunları ile yarış haline girmekte ve kamu da istihdam zaten zor iken imkansız hale gelmektedir.

Yukarıda Belirttiğimiz sebeplere dayanarak ülkemideki "nitelikli" spor uzmanı açığı da göz önünde bulundurulduğunda kamu da ki spor yöneticiliği koltuklarına iktisadi bilimler mezunu spordan bi haber insanların gelmesi yerine bu işin hem iktisadi hem spor kısmının eğitimini görmüş (Spor Yöneticiliği bölümleri %30 iktisad fakültesi ile denktir) liyakat sahibi Ülkemiz evlatlarının görevlere gelmesi değerli devlet büyüklerimizden ricamızdır.

Gereğinin yapılmasını canı gönülden inanarak arz etmekteyiz.

Spor YÖNETİCİLİĞİ bölümünden sevgi ve saygılarla.

Bugün Pir imzanı bekliyor!

Pir Güneş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «GENÇLİK SPOR BAKANLIĞI : Spor Yöneticiliği Lisans Mezunlarına Devlet Kadrosu İstiyoruz». Pir ve imza atan diğer 115 kişiye katıl.