Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası Kaldırılmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Türkiye Futbol Federasyonu 21 Ağustos tarihinde Kadın Futbol Liglerinde 2019-2020 sezonuna dair kural ve kararların yer aldığı sezon statüsünü yayımladı.

Geçtiğimiz yıla kadar 16 ila 18 yaş aralığındaki kadın futbolcuların gelişimlerini sürdürmeleri için oynatılan ve Türkiye’nin farklı bölgelerindeki kadın futbol takımlarının katıldığı Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nı kaldırdı.

Sporun, özellikle de futbolun kadınların ve birçok dezavantajlı grubun güçlenmesinde ve toplumsal cinsiyet normlarını kırmasında büyük etkisi varken, TFF'nin kadın futbolunu 'gerekli verimlilik sağlanmıyor' gerekçesi ile kaldırması kabul edilemez.

Türkiye Futbol Federasyonu bir an önce bu hatadan dönmeli, genç kadınların gelişimlerini sürdürmeleri ve moral motivasyonları açısından önemli olan bu turnuvayı tekrar başlatmalıdır. Türkiye Futbol Federasyonu hem geliştirdikleri politikaları hem de ayırdıkları bütçe açısından kadın futbolunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak görmeyi bırakıp gereken ilgi, alaka ve bütçeyi sağlamalıdır.

Biz Türkiye'yi FIFA Kadınlar Dünya Kupası başta olmak üzere tüm uluslararası futbol turnuvalarında görmek istiyoruz.

Kadınların önleri kesilmediğinde voleybol, güreş, halter, yüzme, jimnastik, atletizm gibi birçok branşta ülkemize madalyalar kazandırdıklarına şahit oluyorken bu başarıların futbol alanında da gerçekleşmesini sağlayabilecek en önemli aktörlerden biri olan Türkiye Futbol Federasyonu'nu hatasından dönmeye ve Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nı tekrar başlatmaya davet ediyoruz!