Başarı

Genç öğretmenlere kadro açılması için bir adım atın @mebgov

Bu kampanya 8.201 destekçi ile değişim yarattı!

Öğretmeniz ama öğretemiyoruz. Çünkü bize sıra gelmiyor.

On binlerce öğretmen her yıl atanmayı bekliyor fakat kadro olmadığı için açıkta kalıyor. Kimilerimiz bir sonraki atama dönemini beklerken, mecbur kalanlar geçici çözüm olarak ücretli öğretmenliğe başlıyor. Yani, yarın ne olacağını bilmeden, gelir ve iş güvencesi olmadan mesleğini yapmaya çalışıyor.

Bu sistemin değişmesi için yapılabilecekler ise çok basit.

Zorunlu emeklilik ile emekli olan öğretmenler ise mesleğe devam etmek istedikleri takdirde ücretli öğretmenlik yapabilirler. Hem emekli maaşı, hem de ücretli öğretmenlik maaşı alacak emekli öğretmenlerin maddi sıkıntı yaşamasının önlenmesi de mümkün olur. Böylece hem ücretli öğretmen ihtiyacı karşılanır hem de genç öğretmenler atama bekleyerek yıllarını geçirmezler.

Emeklilik zorunlu olarak uygulanmadıkça ve sadece ücretli öğretmenliklerin emekli olanlardan karşılanmadığı sürece daha çok gencimiz işsiz kalmaya devam edecek...

Siz de destek vererek zorunlu emeklilik ve emekli öğretmenlere ücretli öğretmenlik yapma izni verilmesini talep edin, genç öğretmenlerin geleceğine dokunun.

Bugün Ahmet imzanı bekliyor!

Ahmet Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Genç öğretmenlere kadro açılması için bir adım atın @mebgov». Ahmet ve imza atan diğer 8.200 kişiye katıl.