Gediz Deltası'nda kuşlar can verirken insanlık uçup gidiyor. Gediz'in koruması artsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

İzmir Mavişehir'den Foça'ya kadar uzanan Gediz Deltası, başta flamingolar olmak üzere şu an nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan tepeli pelikan, mahmuzlu kız kuşu, akça cılıbıtın, yalı çapkını gibi 281 çeşit kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Avrupa flamingo nüfusunun %30'u da bu bölgede yaşıyor.

Ancak ne yazık ki bölgede Atatürk Organize Sanayi olmak üzere üç farklı sanayi bölgesi yer alıyor. Ayrıca özellikle Mavişehir, Ataşehir gibi yerleşim bölgelerinde büyük bir kentleşme söz konusu. Sit alanı olan yerlere moloz döküldüğünü gördük.

Başta kuşlar olmak üzere bu bölgede yaşayan tüm canlılar fabrikalardan ve evlerden atılan atıklar nedeniyle zarar görüyor. Artan yapılaşma nesli tükenmekte olan kuşların hayatını tehlikeye atıyor. Biz insanlar onların yaşam alanlarını işgal ettik. Evlerini ellerinden aldık. Şimdi onlara yaşayabilecek alanlar bırakma zamanı geldi.

Biz FPS kulübü öğrencileri olarak onların evlerini işgal ettiğimiz için üzüntü duyuyoruz. Yaşam savaşlarına destek vermeliyiz diyoruz.

Biz insanlar onlara yaşanabilecek alanlar bırakmalıyız. Çünkü Gediz Deltası hepimizin ortak yuvası. Kuşların da insanların da ortak yaşam alanı. Bu yüzden Gediz Deltasının koruma statüsünün artırılmasını istiyoruz.

Kampanyaya katılarak kuşların yaşam alanlarını korumaya destek verir misin?