Gazoza ÖTV gelmesin!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Maliye Bakanlığı'nın T.B.M.M.'ye gönderip T.B.M.M. Genel Kurulu'nda kabul edilen torba tasarıya göre;

01.01.2018 den itibaren yerel içeceklerimiz gazozlara yüzde 10 ÖTV kapsamına alınacak. Tasarıda içecekler şöyle sıralanıyor: "Meyveli gazoz, sade gazoz, alkolsüz bira, enerji içecekleri, nektarlar, limonatalar, meyve suları (üzüm şırası dahil), sebze suları (fermente edilmemiş ve alkol katılmamış), mineral sular ve gazlı sular, ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmış olsun olmasın yalnız ambalajlanmış olanlar ve/veya toptan teslime konu edilen içecekler."

Buna karşısında, yine aynı tasarıda kolalı içeceklerin ÖTV'si %25'ten %20'ye düşürülüyor.

ÖTV'sinden %5 feragat edilen kolalı içeceklerin cari hacmi düşünüldüğünde, yerel içeceklerden gelecek %10 ÖTV katkısı ülke ekonomisine pek etki etmeyecek görünüyor. Ancak bu %10'luk ÖTV, yeni yeni kamuoyu takdiri görmeye başlayan yerel meşrubatçılara büyük zarar verecek. İmkanları yüzünden haksız rekabet altında yıllarca ezilen yerel meşrubatçılar bu tasarı ile daha da zor duruma düşecek. Varlıkları ile milli irade, çocukluk anılarımız ve esnaflık değerlerimizin birer temsilcisi olan yerel meşrubatçıların desteklenmesi gerekiyor. Bahsi geçen bu ÖTV tasarısının durdurulması gerek.

Unutmamalıdır; Asıl kaybımız 1970'lerden itibaren kapanan 950 kadar yerel gazoz markasıdır. Almadığımız % 10 ÖTV değil

Bugün Gazozname Ticaret imzanı bekliyor!

Gazozname Ticaret bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gazoza ÖTV gelmesin!!!». Gazozname Ticaret ve imza atan diğer 276 kişiye katıl.