EYT emeklilikte yaşa takılanlar gaspedilen emeklilik haklarını istiyor.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

1999 çıkarılan yasa ile 1999 öncesi çalışanların 5000 gün prim ve 25 sene çalışarak hakettikleri  emeklilik hakları gaspedildi.2002 ve 2008 çıkarılan yasalarla kademeli geçiş getirildi.Emeklilik günleri ve çalışma seneleri dolan çalışanlara birde yaş şartı getirildi.Emeklilik hakları 3_5_8_10 sene uzatıldı.İdamda bile geriye işletilmeyen yasalar eyt ye işletildi.Maç oynanırken kural degiştirildi.Bunun sonucu magdur bir kesim oluştu.Mevcut sistemde 3600_5000 gün prim ödeyenler senelerdir emekli maaşlarını alıyorlar fakat 6000_8000_10000 gün prim ödeyenler yaşını bekliyor ve çalıştıkça her ay alamadıkları emekli maaşları düşüyor.Yapılan müracaatlarda TBMM kanun çıkararak bu haksızlıgı gidermesi gerektigi söylendi.Fakat senelerdir hiç bir siyasetçi bu konuyu çözüme kavuşturmadı.Siyasetçilerden talebimiz mecliste kanuni düzenleme yapılarak haksızlıga ugramış eytnin hakettigi emeklilik haklarının verilmesidir.

Bugün gürbüz imzanı bekliyor!

gürbüz öndemir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «g.ondemir66@hotmail.com: EYT emeklilikte yaşa takılanlar gaspedilen emeklilik haklarını istiyor.». gürbüz ve imza atan diğer 309 kişiye katıl.