Güzellik ve Saç Bakim hizmetleri alanı kapatılmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Guzellikve saç bakım alani Gazi Üniversitesi'nde kapatıldığından beri Türkiye'de lisans programi yok ve bu alanda ogretmen yetişmiyor.

Bu alanla ilgili lisans programi uretime ve hizmete dayali yeni bir modelle açılmalı. Bölüm olmadigindan beri liselerde de bölüm hizla kapatilir oldu. Ozel sektörde de ara eleman problemi olusuyor doğal olarak. Ozel sektordeki egitim ve hizmet sektoru  cogunlukla alan disindaki kisilerin elinde, örgün egitimde kalan bolumlerde ise ogretmen acikligi nedeniyle cogunlukla bu alan zamanla kapatilmaya mahkum oluyor.

Bu bolum ulke ekonomisine ciddi katkilari olan ve halk sagligiyla yakindan ilgili olan bir bölüm olduğu için var olan ogretmenlerin kişisel gelisimleri desteklenmeli , uretkenlige dayali lisans programi acilmali, liselerde bolum kapatilmamali,ozel sektordeki mesleki yetersizlikler daha sıkı denetlenmeli ve özel kurslarin icerigi yetkinlik kazandıracak şekilde desteklenmeli. Parasi olan herkes sertifika sahibi olup piyasaya hemen atilamamali ve  halk sagligiyla oynayamamali.

Bu alanda iskurma belgesini verme yetkisi sadece devlet okullarinda olmali ve devlet okullari bu alanla ilgili guclendirilmeli. İnsan anatomisi,mikrobiyoloji ,organik kimya ,is guvenligi ve sagligi gibi bilgilere sahip olmayanlar isletmelerde uzman olarak calismamali.

Bu alan her anlamda yeniden gozden gecirilmeli ve yeni bir bakis acisiyla yeniden sistemsellestirilmeli. Bu konu ülkemizdeki herkesi ilgilendirdiği için herkesten destek bekliyoruz. Ya uzmansiniz ya müşteri!

Bugün Şenay imzanı bekliyor!

Şenay Demir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Güzellik ve Saç Bakim hizmetleri alanı kapatılmasın!». Şenay ve imza atan diğer 397 kişiye katıl.