Yurtbaşı köyündeki MERMER OCAĞI KAPATILSIN (VAN)

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
GÜRPINAR KAYMAKAMLIĞI ve tarafına MEZOPOTAMYA EKOLOJİ HAREKETİ bu kampanyayı başlattı

Evrensel anlamda yaşanan iklim krizinden, gıda krizine , bütünüyle yaşanan ekolojik krize karşı, önlemler alınması gerekirken, tam tersi yönde bir gidişat açıkça görülmektedir. Taş , kum, mermer ocaklarından, maden faaliyetlerinin tümüne, bunlarla birlikte barajlar, Hes'lere, Jes'lere ve Toki-leşmeye kadar bütünüyle doğa talanının boyutlarını gösterirken, köylerin boşalmasıyla yaşanacak göçlerle sosyo-ekonomik sorunlardan, eğitim, sağlık gibi problemlere kadar bütünüyle bir sorunsallık yaratmaktadır. Özetle ülkenin tümünde yaşanan talan projeleri açıkça görülmekte ve şimdiden açıkça sorunsallıklar baş göstermekte iken birkaç gün öncesinde Van/Gürpınar'da, Yurtbaşı köyünde yaşananlar doğa talanının artık ne boyutta olduğunu özetler niteliktedir. Durum bu kadar ortada iken , 2003'ten bugüne Van'ın , Gürpınar ilçesinin, Yurtbaşı köyünde açılmak istenen mermer ocağı kapatılsın, köylülerin mağduriyeti giderilsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.