Doğrulanmış başarı

Günde 15 TL kazanmak için 20 km yol yürüyen Hacıbey Akay için bir imzanla #biriyilikyap

Bu kampanya 56.004 destekçi ile değişim yarattı!

Günde 15 TL kazanmak için 20 km yol yürüyerek yol kenarındaki atıkları toplayan Hacıbey Akay'a Yozgat Belediyesi, Yozgat Valiliği ya da Yozgatlı İş Adamları tarafından uygun bir iş imkanı sağlanması için bu kampanyayı başlatıyorum.

Al Jazeera Türk'te Güray Ervin tarafından yapılan ve birçoğunuzun izlediği haber sonrasında Hacıbey ve ailesine birçok yardım talebi yağmış. Kendisi ve eşi ile telefonda konuştuk. İlgiden çok memnunlar fakat Hacıbey yerinde durmayı seven biri değil. Maddi yardım almaktan ise biraz utanıyor. Bu nedenle kendisi ve ailesine bakmak için hayatını tehlikeye atmadan ya da 20 km yürümek zorunda kalmadan çalışabileceği bir işe ihtiyacı var.

İki çocuğu da engelli, eşi ise bedensel engelli olan Hacıbey Akay 69 yaşında her gün canını tehlikeye atarak yol kenarından teneke topluyor. Buradan kazancı ise günlük yalnızca 15 TL. Engelli maaşlarını ise 3 ayda bir alıyorlar ve çocukların bakımına ve eve gidiyor tüm ücretler.

İbrahim Çivici kampanyasında birlikte neler yapabildiğimizi gördük. Bilgisayar başında otururken verdiğiniz bir imza sizin gibi binlerle büyüdü ve sonunda bir kişiyi sevindirmek için çıktığımız yolda başarılı olduk.

Gözümüzün gördüğüne ve elimizin ulaştığı herkese yardım etmek için yaptığımız iyiliklere devam edelim. Sıra Hacıbey Akay'da...  Şimdi yine hep birlikte #biriyilikyap'ma vakti geldi.

Burada bir de not düşmek istiyorum. Hepimizin semtinde, mahallesinde ya da şehrinde bu durumda olan insanlar vardır. Bir şekilde bir gazetecinin onları haber yapmasını beklemeden siz de #biriyilikyap hashtag'i ile bu kampanyaları change.org üzerinden başlatabilirsiniz. Görülmeyeni gösterecek, duyulmayanın duyulmasına yardımcı olacak bizleriz.

Yerinizde oturup üzülmek yerine başlatacağınız bir imza kampanyası ile siz de birilerinin hayatında fark yaratabilirsiniz.

Her gün birimizin bir kişi için bir iyilik yaptığınızı düşünsenize. Dünya daha şahane bir yer olmaz mıydı?

İmzalarınız için şimdiden teşekkürler

Haberin detayı için; http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeera-ozel/tenekeden-ekmek-parasi

Bugün Rukiye imzanı bekliyor!

Rukiye Demirkan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Günde 15 TL için 20 km yol yürüyen Hacıbey Akay için #biriyilikyap». Rukiye ve imza atan diğer 56.003 kişiye katıl.