Gücücek Koyu’nda doğanın katledilmesine izin verilmemeli.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Çeşme Ovacık köyünde, doğal SİT alanı olan Gücücek koyu kiraya verildi. Şartnameye göre sadece şezlong, şemsiye konulabilecek olan alan talan edilerek yüksek duvarlar, çelik destekli platformlarla doğal dokusundan koparıldı. Balıkların yumurtlama alanı olan kayalar parçalandı. Beyaz doğal çakıl taşlarının üzerine tonlarca inşaat kumu döküldü.

Turkuaz rengi, berrak suda balıklarla beraber yüzülen koy, yerini balıkların terk ettiği, boz bulanık çamur deryasına bıraktı. Bu kıyımın faili olan Tracx Beach Club benzeri, "eller havaya"lık eğlence mekanlarından çok var ama başka Gücücek Koyu yok.

Büfe amaçlı kiralanıp, kiralama koşulları açıkça ihlal edilerek yapılan kıyımın durdurulması kira sözleşmesinin feshi ile mümkün.

Cennet koylardan birinin daha ranta, kar hırsına kurban edilmesini önlemek, aldığımız her nefesi borçlu olduğumuz doğaya minnet borcumuzdur. Lütfen destek olun. Bu kıyımı durduralım.

#Gücücek
#Tracx
#TracxBeachClub

Bugün Seher imzanı bekliyor!

Seher Düzenli bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gücücek Koyu’nda doğanın katledilmesine izin vermeyelim.». Seher ve imza atan diğer 22.215 kişiye katıl.