Petition Closed

Göztepe-Kadıköy #BisikletYolu kaldırılmasın, tamamlansın! @ibbbeyazmasa

Bağdat Caddesi’nde yapımına başlanan toplamda 20 km uzunluğunda olacak bisiklet yolu, yapımının bitmesine çok az kalmış olmasına rağmen yolu inşa etmiş olan Belediye ekipleri tarafından sökülmeye başlandı. Tüm bisikletliler olarak yapımı neredeyse bitmiş ve toplumsal fayda sağlayacak olan bisiklet yolunun sökümünün derhal durdurulmasını ve projenin planlandığı gibi tamamlanmasını talep ediyoruz.

13 Ekim 2012’de Bisikletliler Derneği’nin internet sitesinde, Bağdat Caddesi’nde bisiklet yolu çalışmalarının başlayacağından dolayı sevincimizi paylaşmış, şu sözlerle Sayın Kadir Topbaş ve ekibini kutlamıştık:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’ da Bağdat Caddesi’nde bisiklet yolu inşaat çalışması Göztepe parkı ışıklardan itibaren, Kızıltoprak yönünde başlamıştır hayırlı olsun.

Toplam 20 kilometreyi bulacak yol çalışması aşamalı olarak 90 gün civarında bitirilmesinin hedefleniyor. Bilgisini siz değerli bisiklet severler ile paylaşıyoruz.

Bisikletliler bisiklet yolundan çıkmadan Kadıköy iskelelerine ve Metrobüs’e güvenle ulaşırken ve yeni açılacak bisiklet sokaklarından sahile güvenle erişebileceklerdir.

Çalışmadan dolayı Sayın Kadir Topbaş ve Ekibine teşekkürlerimizi sunarız.”

Fakat, dün gelen üzücü bir haberle Bağdat Caddesi’nde yapımına başlanan bisiklet yolunun apar topar sökülmeye başlandığını öğrendik. Bu akıl almaz haber, tüm bisikletlileri olduğu gibi, beni de dehşete düşürdü. Nasıl olur da yapımına başlanan bisiklet yolu sökülmeye başlanır? Bu sadece projeye harcanan paraların çarçur edilmesi değil, aynı zamanda halk sağlığına, çevreye ve sürdürülebilir ulaşım politikalarına aykırı bir tutumdur.

Söylentilere göre, bisiklet yolu eklendiği için yol daralmış ve bu yüzden trafik sıkıştığı için motorlu araç sürücülerinin ve bölge sakinlerinin şikayetlerinden ötürü bisiklet yolu sökülmeye başlanmış. Biz de bisikletliler olarak, Sayın Kadir Topbaş başta olmak üzere İBB ve Kadıköy Belediyesi yetkililerinin bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu yüzden, hakkımız olan bisiklet yolunu tamamlamaları için kampanyamızı bu hedefe yönelecek şekilde yeniden düzenledik.

Bağdat Caddesi’nde yapımına başlanan bisiklet yolunun sökümünün durdurulması ve planlandığı üzere yapımına devam edilmesini sağlamak için sen de kampanyamızı imzalayarak destek ver. Kampanyayı arkadaşlarınla ve çevrenle paylaşarak kampanyanın başarıya ulaşmasını sağlayabilirsin.

This petition was delivered to:
  • Kadıköy Belediyesi
  • Kadıköy Belediye Başkanı
    Selami Öztürk
  • Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı
    Zekai Dede
  • İBB Genel Sekreter Yardımcısı
    Muzaffer Hacımustafaoğlu
  • Başkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi
    Kadir Topbaş
  • İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı
    Hülya Kaya

Murat Suyabatmaz started this petition with a single signature, and now has 9,705 supporters. Start a petition today to change something you care about.