Doğrulanmış başarı

Görme engellilere ÖSYM sınavlarında ek süre verilsin

Bu kampanya 41.928 destekçi ile değişim yarattı!

Arkadaşlarım alıntıladığım metin bu hayattaki en iyi arkadaşım Kurtuluş Kaya’dan. Önümüzdeki sene üniversite sınavına girecek oğlu ile ilgili özel bir durumu var. Belki bu metni paylaşırsak ilgililer ve ÖSYM üzerinde bir algı oluşturabiliriz. Ne dersiniz?

Arkadaşlar bu sene oğlum Cem üniversite sınavına girecek. Bazılarınız biliyor Cem %90 görmüyor, fakat ona %10 yetiyordu. TEOG’da elektronik büyüteçle girmişti 483 puan alıp Fen lisesinde burslu okudu. TEOG’da bu tip engelli çocuklara ek süre hakkı tanınıyordu. Fakat ÖSYM’de bu hak tanınmıyor, topal at ile sağlam atı aynı yarışta aynı şartlarda yarıştırıyorlar.

Bu yüzden Nisan’da yapılacak sınavlarda 60 soruya bakacak süresi olmuyor. Baştan kaybediyor. Dilekçe ile MEB ve YÖK’e ek süre için başvurduk sadece okutman olur, kağıda hiç bakmazsa ek süre verilebildiğini cevapladılar. Fakat matematik, fizik, kimya sorularında görmeden olmuyor dedi oğlum. Deneme sınavlarına girdi olmadı.

Bu nedenle elektronik büyüteçle veya başka bir aletle sınava giren tüm engelli çoçuklara ek süre verilmesi için kampanya başlatmak istiyorum, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Selam ve Saygılar
Kurtulus Kaya

Bugün Kurtulus imzanı bekliyor!

Kurtulus Kaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Görme engellilere ÖSYM sınavlarında ek süre verilsin». Kurtulus ve imza atan diğer 41.927 kişiye katıl.