Confirmed victory
Petitioning Bahçelievler Belediye Başkanı Osman DEVELİOĞLU

Görme engelli vatandaşlar için yapılan kabartmalı #SarıŞeritlerOnarılsın ve düzenlensin @osmandevelioglu

Görme engelliler için kaldırımlara konulan sarı şeritler, bazı yerlerde adeta onların canına kast eden tuzaklar gibi! Geçen gün yukarıda gördüğünüz ağaç yüzünden, görme engelli yaşlı bir adam, düştü ve başını çarparak yaralandı.

Belediye görevlilerinin dikkatsizliği ve özensizliği yüzünden böyle kazalar neredeyse her gün oluyor!

Bahçelievler Basın Sitesi otobüs durağı yakınında şahsen şahit olduğumuz bu olay üzerine bu kampanyayı başlatma kararı aldık. 60'lı yaşlarda görme engelli bir amca, değneğinin yardımıyla sarı şerit üzerinde yürüyordu. Fotoğraflarda göreceğiniz üzere, şerit içinde ağaç olan bir boşlukla aniden kesiliyor. Bir anda bitiveren sarı şerit yüzünden ağacı fark edemeyen beyefendi, düştü ve başını çarparak yaraladı. Bizim gibi, bu durumu gören diğer vatandaşlar, hemen müdahale edip adamcağızın yardımına koştular. Neyse ki, yaşlı adam çok yaralanmamıştı ki, biraz dinlendikten sonra yoluna devam edebildi.

Görme engellilerin kaldırımlarda rahat yürüyebilmeleri için yapılan kabartmalı sarı şeritler, planlama ve yapım aşamasındaki özensizlikler ve denetimdeki eksiklikler yüzünden, amacının aksine, mağduriyetlere sebebiyet veriyor. Yine aynı bölgede benzeri olaylara sebebiyet verdiği bilinen noktaların da fotoğraflarını yukarıda görebilirsiniz.

Sosyal hayatlarında zorluklar yaşayan engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapılan bu uygulamaların sonuna kadar arkasındayız ve gönülden destekliyoruz. Bize göre sorun, bu uygulamanın standartlarının ve denetimlerinin eksik olmasıdır. Bu şeritler üzerinde bulunan ve yürümeye engel teşkil edecek çöp kovası, araç, tezgah, vb. herhangi bir nesne görme engelli bireyler için ciddi tehlikeler arz ediyor.

Bu aksaklıklar yüzünden gelecekte gerçekleşebilecek olayların önüne geçmek adına Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'ndan talebimiz, görme engelliler derneklerinin de görüşleri alınarak, bu şeritlerin düzenlenmesini, onarımını ve denetimini yapmanız. Bu düzenlemeler yapılırken, ağaçların ve yeşil alanların da korunması konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.

Letter to
Bahçelievler Belediye Başkanı Osman DEVELİOĞLU

Bu aksaklıklar yüzünden gelecekte gerçekleşebilecek olayların önüne geçmek adına Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'ndan talebimiz, görme engelliler derneklerinin de görüşleri alınarak, bu şeritlerin düzenlenmesini, onarımını ve denetimini yapmanız. Bu düzenlemeler yapılırken, ağaçların ve yeşil alanların da korunması konusunda hassasiyetinizi bekliyoruz.