Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Beko

Beko, Kadınlardan Özür Dilesin ve Cinsiyetçi Reklam Filmini Kaldırsın!

destekçi

Beyaz eşya firması Beko, “Evdeki yaramazlar harekete geçtiğinde, yanındayız” sloganıyla piyasaya sürdüğü elektrikli süpürge reklamında, ev temizliği yapmayı sadece kadının görevi olarak sunuyor ve kadınları ev içi alana hapseden cinsiyetçi kalıp yargıları yeniden üretiyor.

Beyaz eşya reklamı söz konusu olduğunda, kadınların emeğinin sömürülmesini normalleştiren, her türlü ev içi temizlikten sadece kadının sorumlu olduğu kurgular görüyoruz. Beko tarafından sessiz çalışan elektrik süpürgesi için hazırlanan bu reklam filminde yine kadın/anne kutsal görevi sayılan ev temizliğini yaparken artık daha başarılı! Bu başarının sırrı ise “evdeki yaramazlar harekete geçtiğinde” söylenmeden, dırdır etmeden ve kimsenin keyfini bozmadan “sessizce” görevini yerine getirmesinde yatıyor! Üstelik bu “evdeki yaramazlara” maç izleyen bir eş de dahil! Kadın ise görünmüyor bile, çünkü kendisinden beklenen de tam olarak bu: Bireyliğini tamamen yok ederek sessiz bir süpürge işlevi görmesi.

Biz kadınlar, “herkes evde keyfine baksın, istediği gibi kırsın döksün, nasıl olsa kadın/anne temizler” bakış açısından bıktık! Aile üyelerinin ortak yaşam alanı olan evin temizlenmesi, sadece annenin sorumluluğu değildir! Beko firmasını ailenin kölesi değil diğer herkes gibi bir üyesi olan kadınlardan/annelerden özür dilemeye ve reklam filmini yayından kaldırmaya çağırıyoruz! Sizler de reklam filminin yayından kaldırılmasını istiyorsanız bu link üzerinden bir imza vererek cinsiyetçiliğe karşı harekete geçebilirsiniz!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Beko

erktolia bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 1.237 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün erktolia imzanı bekliyor!

erktolia bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «#GörünmezOlmayacağız @beko_tr özür dileyin, cinsiyetçi reklamı kaldırın!». erktolia ve imza atan diğer 1.236 kişiye katıl.