Gökova Körfezi imara açılmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

Doğal güzelliklerle dolu ülkemizin gün geçtikçe bu güzellikleri çeşitli şekillerde azalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Muğla ili içerisindeki çeşitli yerlerde Sit alanı olan bölgeler Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile daraltılarak kesin korunacak hassas alanlar olarak belirlenmiştir. Bu demektir ki daha önceden Sit alanı olarak belirtilen büyük alanın daha dar olan bir kısmı korunacak geri kalanı ise üzerinde imar izni verilen alan haline gelecektir. Sonucunda ise Türkiye'nin betonlaşması sürecinde bir adım daha atılmış olacaktır.

Özellikle son yılların gözdesi Akyaka, yalnızca beyaz ve ahşap yapılar ile görmeye alıştığımız küçük bir tatil beldesiyken bu karar ile birlikte betonlardan oluşan büyük otellerin bulunduğu doğallıktan uzak yapay bir hale bürünmesinin önü açılmış olacaktır. Yani korktuğumuz ne yazık ki başımıza gelecektir. Yalnızca Akyaka değil Muğla ili içerisindeki Gökova Körfezi'nin çevresinde bulunan birden fazla koy da bu şekilde şekillenecektir. Bunun önüne geçebilmemiz için sesimizi duyurmalıyız.

Gökova Körfezi'nin, Akyaka'nın, Ula'nın ve buradaki diğer alanların doğal kalmasını istiyoruz. Artık 1 ağacın dahi kesilmesini, havanın kirlenmesini, betonlaşma görmek istemiyoruz.

Bugün Damla imzanı bekliyor!

Damla Erdağ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gökova Körfezi imara açılmasın! @csbgovtr». Damla ve imza atan diğer 77.057 kişiye katıl.