Gökçeada Mirasını Koru: Plastiğe Son! Protect the Heritage of Gökçeada: End of plastics!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.

English below

Bugün Gökçeada tarihi yapısı ve doğasını nispeten koruyabilmiş Türkiye'nin nadir ilçelerinden bir tanesidir. Gökçeada'nın sahip olduğu bu güzellik maalesef gün geçtikçe bozuluyor.

Bünyesinde geri dönüşüm tesisi bulunmayan Gökçeada çöplerini dönüştüremiyor ve ana karadaki geri dönüşüm tesislerine gönderemiyor. Gökçeada'nın geliştirdiği çözüm ise çok trajik: Çöpler yakılıyor. Bu yakma işlemi gerek ada sakinleri tarafından istemli, gerekse doğal koşullar içerisinde kendiliğinden gerçekleşiyor. Fakat her iki şekilde de doğaya ve adada yaşayan bütün canlılara zarar veriyor.

Bu kirliliğin ve zehirli gaz salınımının en büyük etkenlerinden bir tanesi plastik atıklardır. Adaya giren her türlü plastiğin ve plastik ambalajlı ürünlerin Gökçeada Belediyesi’nce bir vergilendirmeye tabi tutulmasını, bu vergilerin ise plastik bazlı atıkların ana karadaki geri dönüşüm tesislerine gönderilmesi için kullanılmasını talep ediyoruz.

Aynı zamanda adada plastik kullanımını azaltmaya yönelik teşviklerin arttırılması, plastik kullanmayan işletme ve bireylerin çeşitli avantajlarla ya da indirimlerle desteklenmesi Gökçeada Belediyesi’nin plastik ve çöp sorununu çözmek için gerçekleştirebileceği çözümlerden sadece bir kaç tanesi.

Gökçeada Belediyesi’ni adada yaşayan her türlü canlının sağlığını korumak üzere adım atmaya davet ediyoruz.

Gökçeada sakinlerini adanın turizmini önümüzdeki yıllarda da canlı tutmak üzere adım atmaya davet ediyoruz.

Hepinizi Gökçeada'ya yardım etmeye davet ediyoruz!

Umutla...

----------

Nowadays, Gökçeada is one of the island, which is slightly protect itself, historically and naturally in Turkey. This beauty that Gökçeada has is unfortunately getting worse day by day.

Gökçeada, which does not have a recycling facility in its own right, cannot transform its garbage and cannot send it to the recycling facilities in the mainland. The solution of garbage developed by Gökçeada is very tragic: burning the garbage. These burnings happen sometimes done by island residents and sometimes done by nature. But in both ways, all living creatures getting harm because of the toxic gases.

Plastic waste is one of the biggest causes of this pollution and toxic gas release. We demand that all kinds of plastic and plastic packaged products entering the island be subject to a taxation by Gökçeada Municipality. And these taxes should be used for the transfer of plastic-based waste to the main recycling facilities.

At the same time, there may be a number of solutions that the Gökçeada municipality can carry out to solve the plastics and garbage problem. Increasing the incentives for reducing the use of plastics in the island or supporting non-plastic usage for enterprises and individuals with various advantages or discounts could be examples.

We invite the Municipality of Gökçeada to take steps to protect the health of all living creatures living in the island.

We invite the residents of Gökçeada to take steps to keep the tourism of the island alive in the future.

We invite all of you to help Gökçeada!

With hope...

Bugün nilay imzanı bekliyor!

nilay taskin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gökçeada Mirasını Koru: Plastiğe Son!». nilay ve imza atan diğer 39.571 kişiye katıl.