Kampanya Kapatıldı

Yabancı Sınırı Getirilmesin!

Bu kampanya 5.297 destekçiye ulaştı

SAYIN CUMHURBAŞKANI VE SAYIN SPOR BAKANI;
Son günlerde özellikle bazı basın yayın organlarınca ön plana çıkartılan yabancı serbestliğine karşı olan gündem malumunuzdur.

Onca iş, güç, proje ve stratejik konular arasında bunlar basit mevzular gibi görünebilir. Lakin şu an kamuoyunda ve sosyal medyada yapılan anketlerde de görüldüğü üzere bu konuyla ilgili vatandaşlarımız içerisinde büyük bir tepki mevcut.

Öncelikle Türkiye’de yerli kısıtlaması diye bir kural bulunmamaktadır. Dileyen kulüp tüm kadrosunu yerli oyunculardan kurabilir, engel yok. Yabancı serbestliğine karşı başlayan tepkilerin temelinde yerli futbolcularımızın yetersiz olması, kendilerini geliştirmemeleri ve dolayısıyla kurnaz kulüp başkanları ve menajerlerinin para kazanamaması yatmaktadır.

Yabancı sayısı sınırlıyken ülkemizdeki futbol kalitesiyle şu an ülkemizdeki kalite arasındaki fark ortadadır. Yabancı futbolcu sayısının serbest olması, yeri futbolcular için “REKABET” alanı oluşturması gerekirken, beyefendiler çok para kazanamıyorlar ve zora gelemiyorlar diye “PROBLEM” olarak lanse edilmektedir. Bu oyuna gelmeyiniz, müsaade etmeyiniz.

Avrupa ve dünya futbolunda başarılı olan takımların bir çoğu uluslararası müsabakalarda başarılı sonuçlar almaktadır ve yabancı oyuncu sayısı bir çoğunda serbesttir. Neden başarılılar? Çünkü altyapıya müthiş bir ilgi ve yatırım var. Altyapılarda adamcılık ve kayırmacılık yok. Biz bunları yaptığımız takdirde başarı bize çok uzak değildir. Asıl tehlike, yerli futbolcuları rekabetten uzak tutup paraya boğduğumuz zaman kapımızda olacaktır. Örneklerini saymaya dahi gerek yok.

İşin siyasi kısmından bağımsız; şu anki Futbol Federasyonu ne bu ülkeye ne bu ülkenin ideallerine yakışmamaktadır. Bulunduğu dönem boyunca başarısızlık, kaos ve düzensizlik had safhaya çıkmıştır. Sağlıklı ve Türkiye ismine yakışır sporcu nesiller geliştirmek için öncelikle sizlere yakışmayan bu basiretsiz ve yeteneksiz Federasyon yetkililerinin görevden derhal alınması gerekmektedir. Habire kural değiştiren kamuoyunda rahatsızlık yaratan bu iş bilmez yöneticiler futboldan uzaklaştırılmalıdır.

Taraftarın, sporseverlerin kısaca vatandaşların bu sesine cevapsız kalmayacağınıza inanıyor, Türk futbolunun daha kaliteli seviyeye gelmesi için gerekli önlemleri alacağınıza canı gönülden inanıyoruz.

Bugün Tek imzanı bekliyor!

Tek Yürek bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Futbolda Yabancı Sınırı Getirilmesin!». Tek ve imza atan diğer 5.296 kişiye katıl.