Petition Closed
Petitioning TFF and 1 other

Futbolda kadına karşı şiddete yer yoktur! @TFF_org @fenerbahce

Supporters

25 Ekim 2015 tarihinde Şükrü Saraçoğlu stadında oynanan Fenerbahçe - Galatasaray futbol müsabakasından önce Fenerbahçe taraftarları stadyumun önünde, bir şişme kadına sarılı Galatasaray bayraklarını ateşe verdiler.

Fenerbahçe taraftarları daha önce de birçok kez, kına merasimi kıyafetlerini giydirdikleri cansız kadın mankenler etrafında temsili kına geceleri de düzenlemişlerdi.

25 Ekim 2015 müsabakasından önce, yine bir Fenerbahçe hayran sayfasında ise paylaşılan görselde Fenerbahçe, karşılaşmanın galibi olan, ezen, parçalayan erkek; Galatasaray ise yenilen, ezilen, şiddet gören zayıf kadın olarak gösteriliyordu.

Kadına yönelik şiddetin acil önlem alınması gereken toplumsal bir sorun olduğu Türkiye’de, futbol camiasında da aynı sorunla karşı karşıya olunduğunu görmekteyiz. Bir spor olan ve birçok kadının da hem katıldığı, hem de taraftarı olduğu futbolda, kadına karşı şiddet ve aşağılamanın yer bulmasına şiddetle karşı çıkıyoruz.

Bir şişme kadının etrafına sarılı bayrakları yakan taraftarlara, daha 8 ay önce bedeni yakılarak katledilen Özgecan Aslan’ı hatırlatmayı bir borç biliriz! “Nasıl da koyduk” “ırzına geçtik” diye tribünleri inleten, cansız mankenlere evliliği temsilen kına gecesi düzenleyen taraftarlara, evliliğin kadını bir mal olarak kullanan ve tecavüzü meşru kılan bir kurum olmadığını hatırlatmak isteriz.

Rakip takımı kadın, trans kadın veya eşcinsel erkek olarak aşağılayan, hem kadınları hem de LGBTİleri bir düşman ile özdeş tutan erkek zihniyetini kınıyor ve karşısında duruyoruz!

Türkiye Futbol Federasyonu’na Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un “hakaret içeren tezahürat” maddesini hatırlatmak istiyoruz. Kadınları ve LGBTİleri aşağılayan ve şiddet içeren söz ve davranışlarda bulunan Fenerbahçe taraftarına kanunda öngörülen yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz!

This petition was delivered to:
  • TFF
  • Fenerbahçe Spor Klübü

erktolia started this petition with a single signature, and now has 4,447 supporters. Start a petition today to change something you care about.