Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: TFF ve 1 diğer muhatap daha

Futbolda kadına karşı şiddete yer yoktur! @TFF_org @fenerbahce

destekçi

25 Ekim 2015 tarihinde Şükrü Saraçoğlu stadında oynanan Fenerbahçe - Galatasaray futbol müsabakasından önce Fenerbahçe taraftarları stadyumun önünde, bir şişme kadına sarılı Galatasaray bayraklarını ateşe verdiler.

Fenerbahçe taraftarları daha önce de birçok kez, kına merasimi kıyafetlerini giydirdikleri cansız kadın mankenler etrafında temsili kına geceleri de düzenlemişlerdi.

25 Ekim 2015 müsabakasından önce, yine bir Fenerbahçe hayran sayfasında ise paylaşılan görselde Fenerbahçe, karşılaşmanın galibi olan, ezen, parçalayan erkek; Galatasaray ise yenilen, ezilen, şiddet gören zayıf kadın olarak gösteriliyordu.

Kadına yönelik şiddetin acil önlem alınması gereken toplumsal bir sorun olduğu Türkiye’de, futbol camiasında da aynı sorunla karşı karşıya olunduğunu görmekteyiz. Bir spor olan ve birçok kadının da hem katıldığı, hem de taraftarı olduğu futbolda, kadına karşı şiddet ve aşağılamanın yer bulmasına şiddetle karşı çıkıyoruz.

Bir şişme kadının etrafına sarılı bayrakları yakan taraftarlara, daha 8 ay önce bedeni yakılarak katledilen Özgecan Aslan’ı hatırlatmayı bir borç biliriz! “Nasıl da koyduk” “ırzına geçtik” diye tribünleri inleten, cansız mankenlere evliliği temsilen kına gecesi düzenleyen taraftarlara, evliliğin kadını bir mal olarak kullanan ve tecavüzü meşru kılan bir kurum olmadığını hatırlatmak isteriz.

Rakip takımı kadın, trans kadın veya eşcinsel erkek olarak aşağılayan, hem kadınları hem de LGBTİleri bir düşman ile özdeş tutan erkek zihniyetini kınıyor ve karşısında duruyoruz!

Türkiye Futbol Federasyonu’na Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un “hakaret içeren tezahürat” maddesini hatırlatmak istiyoruz. Kadınları ve LGBTİleri aşağılayan ve şiddet içeren söz ve davranışlarda bulunan Fenerbahçe taraftarına kanunda öngörülen yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • TFF
  • Fenerbahçe Spor Klübü

erktolia bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 4.447 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün erktolia imzanı bekliyor!

erktolia bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Futbolda kadına karşı şiddete dur de! @TFF_org @fenerbahce». erktolia ve imza atan diğer 4.446 kişiye katıl.