Ας βάλουμε τέλος στη σπατάλη τροφίμων στην Ευρώπη! #StopFoodWaste

Pétition fermée

Ας βάλουμε τέλος στη σπατάλη τροφίμων στην Ευρώπη! #StopFoodWaste

Cette pétition avait 1 654 176 signataires
Nikos ALIAGAS a lancé cette pétition adressée à Frans Timmermans (Vice-President of the European Commission and responsible for the circular economy strategy) et à

Στην Ευρώπη πάνω από 80 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Και παρόλο που πολλοί δυσκολεύονται να θρέψουν τις οικογένειές τους και να αντιμετωπίσουν την κρίση, κάθε σούπερ μάρκετ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση πετά πάνω από 40 κιλά τροφίμων κάθε βράδυ!

Χάρη στην αστική μας κινητοποίηση στο Change. Org, καταφέραμε να ψηφιστεί στη Γαλλία ένας νόμος που υποχρεώνει όλα τα σούπερ μάρκετ να δίνουν όσα τρόφιμα δεν πούλησαν. Αυτή η γαλλική νίκη έλαχε εξαιρετικής ανταπόκρισης  παντού στον κόσμο. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ξεκινήσει η κινητοποίηση για να αποκτήσουμε έναν αντίστοιχο νόμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να σταματήσουμε τη σπατάλη των τροφίμων σε κάθε κράτος της Ευρώπης.

Σας χρειαζόμαστε για να γίνει αυτός ο γαλλικός νόμος ευρωπαϊκή οδηγία που θα εφαρμόζεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη με σκοπό να μην πετιούνται τρόφιμα σε καμιά χώρα της Ευρώπης.

Αυτή η οδηγία που θέλουμε είναι απλή: να υποχρεώνεται κάθε σούπερ μάρκετ να δίνει τα τρόφιμα που δεν πουλά σε μια οργάνωση της επιλογής του.


Εδώ και μερικούς μήνες μαζί με τους φίλους και τους εθελοντές της κοινότητάς μου, του Κουρμπβουά. Μαζεύουμε τα απούλητα τρόφιμα των σούπερ μάρκετ για να τα μοιράσουμε στα άτομα που έχουν ανάγκη, κυρίως στους άστεγους. Με τη δύναμη που μου έδωσε αυτή η επιτόπια εμπειρία και ο τρόπος που αυτή δούλεψε, ξεκίνησα μια αίτηση στο Change.org για να κατατεθεί ένας νόμος στη Γαλλία που να υποχρεώνει τα σούπερ μάρκετ να μοιράζουν τα απούλητα τρόφιμά τους στις οργανώσεις. Σε 4 μήνες αποκτήσαμε αυτό το νόμο. Μπορούμε λοιπόν να καταφέρουμε το ίδιο και στην Ευρώπη!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει αυτή τη στιγμή μια “στρατηγική κυκλικής οικονομίας” που συμπεριλαμβάνει τη μάχη κατά της σπατάλης τροφίμων και ξεκίνησε μια δημόσια διαβούλευση ώστε να συγκεντρώσει τις απόψεις των πολιτών αναφορικά με αυτή την ερώτηση. Αν συγκεντρωθούμε εκατοντάδες χιλιάδεςπολίτες και απαιτήσουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμπεριλάβει σε οδηγία την υποχρέωση των σούπερ μάρκετ να δίνουν τις απούλητες τροφές τους, δεν θα μπορεί η Επιτροπή να αγνοήσει την έκκλησή μας.


Υπογράψτε και μοιράστε αυτή την αίτηση:


Μαζί, ας πούμε “στοπ” στην σπατάλη τροφίμων στην Ευρώπη!

Θα κάνουμε αυτήν την ευρωπαϊκή εκστρατεία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις "Δράση κατά της Πείνας" και "Γαλλικός Ερυθρός Σταυρός".
Αυτή η αίτηση ξεκινά ταυτόχρονα σε 6 διαφορετικές χώρες στην Ευρώπη από προσωπικότητες οι οποίες, όπως εμείς, θέλουν να σταματήσουν τη σπατάλη των τροφίμων"

Αράς Ντεραμπάρς, Γαλλία

Μανουέλ Μπρούσκας, Ισπανία

Φρεντερίκ Ντερντέν, Βέλγιο

Κλόντια Ρούτνερ, Γερμανία

Ντανιέλε Μεσίνα, Ιταλία

Τρίστραμ Στούαρτ, Ηνωμένο Βασίλειο

 

Pétition fermée

Cette pétition avait 1 654 176 signataires

Partagez cette pétition