Fethiye Körfezi'ne Dokunma! Tehlike altında olan Körfez'e Marina Projesini istemiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Bizler, Fethiye Körfezi'nin kirliliğine çözüm beklerken, körfezin ve turizminin taşıma kapasitesi hiçe sayılarak. MUÇEV Limited Şirketi tarafından 174 bin m² alana, 300 yat  kapasiteli Marina Projesi planlanıyor.

Fethiye Körfezi'nde Neler Oluyor?

Fethiye şehir merkezinde bulunan, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait arazinin hemen önünde, 300 adet yat kapasiteli marina projesi için ÇED gerekli değildir  kararı verilmiştir! Proje dosyasına göre, bu kararın akabinde imar planı değişiklikleri yapılarak, 75 gün içerisinde inşaat tamamlanacaktır!

Kıyılarımızı koruma iddiası ile kurulan ancak Muğla’nın neredeyse bütün kıyılarını ihalesiz ve usulsüz bir biçimde ele geçireren MUÇEV Limited Şirketi, bu defa da hassas ve kırılgan bir ekosisteme sahip olan Fethiye Körfezi'ne ÇED gerekli değildir kararına dayanarak göz dikti!

Proje dosyasında belirtildiğine göre; yaklaşık 440 adet kazık çakılarak iskeleler inşaa edilecek. Toplamda 45 bin m² alan kazıklı ve yüzer iskeleler, dalga kıranlar, kara tarafında ise, marina servis ve hizmet yapıları, kafe ve restoranlar ile doldurulacak. Proje; deniz ve kara alanları olmak üzere toplam 174 bin m² yi kaplayacak.

Neden Marina İstemiyoruz?

- Bilimsel raporlar, Fethiye Körfezi'ni kirleten dört nedenden biri olarak marinalar ve tekneleri belirtmektedir. Körfezin öncelikli olarak temizlenmesi gerekliyken bu yeni marina projesi ile körfez tamamen yok olacak ve geri dönüşü mümkün olmayacak.
Bahsi geçen rapora linkten ulaşabilirsiniz

- Fethiye Körfezi, nesli tehlike altında olan bir çok tür için ev sahipliği yapan, Çalış Kuş Cenneti’ni de barındıran Fethiye Körfezi, yapılacak olan marinanın arttıracağı insan kaynaklı baskı sonucu olumsuz yönde etkilenecek.

- ÇED dosyasında projenin yapılacağı alanda otopark ve ulaşım ile ilgili hiçbir çözüme rastlanmamıştır. Fethiye son yıllarda nüfus artışı ve artan turizm nedeni ile trafik sorunu ile karşı karşıyadır. Yapılmak istenen marina ile bu sorun daha da artacak.

- Bakanlıkla ilişkileri bilinen, istediği yasal değişikleri hızlı ve kolay bir biçimde yaptırabildiği kötü örneklerle deneyimlenen MUÇEV Limited Şirketi'nin “dolgu yapılmayacaktır, yapılsa bile gerekli izinler alınacaktır” sözüne güvenmiyoruz.

- Fethiye Körfezi, kıyı ve deniz biyolojik çeşitliliğe sahipken bu proje ile yok olacaktır.

FETHİYE KÖRFEZİ'NE DOKUNMA

Fethiye Körfezi'nin temizlenmesi öncelikli sorun olarak gündemdeyken, temizlenmesi adına bir adım dahi atılmamışken, körfeze yapılması planlanan tüm projelerin askıya alınmasını talep ediyoruz. Körfezin tekrar kirlenmesine neden olmayacak, sürdürülebilir turizm gelişme planına uygun, projelerin yapılmasını istiyoruz.

Artık dayanama gücü kalmamış körfezimizi ve kentimizi korumak için  sizlerden destek bekliyoruz.

#FethiyeKörfezineDokunma

Daha fazla bilgi ve destek için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz

facebook.com/fetderiletisim
twitter.com/fetderiletisim