FAYTONA BINME!.. ATLAR BAKIMSIZ VE ÖLÜYOR!..

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 75.000.

Antalya'da gezme amaçlı ama asıl amacı ticaret olan faytonlardaki atlar her yıl bakımsızlık, denetimsizlik, kötü muamele, kazalar, uygunsuz yaşam koşulları nedeniyle yaşamını yitirmektedir. Ticaret doğru ve hakkıyla yapılırsa güzeldir ama bir hayvanın hakkı çiğnenerek yapılan ticaret, ticaret değil vicdansızlıktır.

Atlar asırlarca insanoğluna yoldaş olmuşlardır. Ortalama 25 yıl ömrü olan atlar bu koşullar altında nerdeyse 2 yıl yaşayabilmektedir. Yani ölüme terk edimektedir. Oysa ki atlar ve insanlar yıllar öncesinde zor şartlar altında bile beraberce uzun yıllar yaşamıştır. Günümüz koşullarında ise bu yaşam süresi uzamaktansa kısalmıştır.

Antalya'da yaz aylarında faytona koşulan bir atın sıcaktan ve susuzluktan bir anda yere yığılmasını ve atın sahibinin ise olay yerinden kaçtığını haberlerde okumuştuk. Şimdi ise havalar soğuk ve yakın zamanda bir atın daha bakımsızlıktan bayıldığına şahit olanlar var. Bu resmen kanlı bir ticaret.

Birçok kez atlara yapılan bu zulüm ve ölümler, belgeleriyle yetkili merciilere taşınmış olsa da tam bir sonuç alınmış değildir.

Çok ağır bir zulüm ile yürütülen bu faytonculuk tamamen ortadan kalkmalı ve fayton atlarının barınabileceği, bakımlarının yapıldığı, her türlü tehditten uzak, özgür bir şekilde yaşamlarını sürdürebileceği tesis ve barınaklarda yaşamaları sağlanmalıdır. Amacımız her canlının doğal hakkı olan yaşamanın, uluslararası ve ulusal mevzuatlarda devletçe güvence altına alınmış olduğunu ve bu hakkın tekrar geri verilmesidir.

Yetkililerin, her yıl bakımsızlıktan binlerce atın hastalandığını ve öldüğünü göz önünde bulundurarak, bu zulüme ve hatta dünyanın birçok yerinde olduğu gibi atlı faytonların tamamen yasaklanması için harekete geçmelerini rica ediyoruz.

Bugün Mehtap imzanı bekliyor!

Mehtap SARI bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «FAYTONA BINME ATLAR BAKIMSIZ VE ÖLÜYOR!..». Mehtap ve imza atan diğer 70.710 kişiye katıl.