Kampanyanın muhatabı: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş ve 1 diğer muhatap daha

Faytona Binme Atlar Ölüyor!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.000.

Sadece İstanbul Adalar’da; her yıl 400’den fazla at, fayton kazaları, bakımsızlık, kötü muamele, uygunsuz yaşam koşulları, sakatlanmalar, ve mezbahaya gönderilmeleri sonucunda acı çekerek yaşamını yitiriyor. Birçoğu fayton kazalarında ölümcül darbelerle kıvranarak son nefesini verirken, bazıları da bakımı külfet geldiğinden, kışın ormana terk edilerek bakımsızlıktan can veriyor.

Bir at, ortalama 25 sene yaşayabiliyorken, faytona koşulan atlar çok ağır bir sömürü sistemine maruz kaldıkları için ancak 2 yıl yaşayabiliyorlar. Sonu hep aynı olan ağrılı ve acılı bir ölüme mahkûm ediliyorlar. Doğal olmayan bir şekilde yaşamını yitiren, ölürken bile paraya dönüştürülen atların yerine, tıpkı köle pazarında olduğu gibi başka atlar getiriliyor.

Atlara yaşatılan zulümü, beraberinde getirdiği ölümleri her fırsatta belgeleriyle dile getirerek faytonculuğun kaldırılması konusunda yaptığımız tüm başvurular ve görüşmeler, ne yazık ki sonuçsuz kalmıştır.

Çok ağır bir zulüm sistemi ile ayakta duran faytonculuk derhal yasaklanmalı ve faytonlarda çalıştırılan tüm atların yaşam hakları güvence altına alınarak, ömürlerinin sonuna kadar yaşamsal ihtiyaçlarının giderileceği, her türlü tehlikeden ve tehditten uzak bir şekilde özgürce yaşayacakları bir tesis ve barınakta yaşamaları sağlanmalıdır.

Adalar’ın ulaşım sorunu için atların kullanılmadığı, Adalar'ın yapısına, doğaya ve ekolojik sisteme dost, elektrikli faytonun uygulamaya koyulmasını acil olarak talep ediyoruz. Bugüne kadar ekmek parası diyerek faytonların kaldırılmasına karşı çıkan faytonculara da, elektrikli faytonlar ile iş istihdamı sağlanmasını talep ediyoruz.

Talebimiz, "daha az fayton” veya “fayton atları için daha iyi yaşam koşulları" değil, atlı faytonların tamamen kaldırılmasıdır. Talebimiz, atlara özgürce yaşam hakkının, yani her canlının doğuştan sahip olduğu ve gerek uluslararası sözleşmeler gerekse ulusal mevzuat ile devletçe de güvence altına alınmış olan en temel hakkın derhal geri verilmesidir.

Yetkililerin, yıllardır binlerce atın hayatını kaybettiği, çok ağır koşullarda çalıştırıldığı, sakatlandığı atlı faytonların, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, İstanbul'da ve tüm Türkiye'de tamamen yasaklanması için yetkilerini kullanarak harekete geçmesini rica ediyoruz.

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı
    Sn. Kadir Topbaş
  • Orman ve Su işleri bakanı
    Sn. Veysel Eroğlu

Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 157.572 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu imzanı bekliyor!

Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Faytona Binme Atlar Ölüyor!». Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu ve imza atan diğer 157.571 kişiye katıl.