Fayton zulmü SON BULSUN! #FaytonYASAKLANSIN #FaytonaDurDe

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Önemli: Lütfen kampanyayı Twitter ve Facebook'da #FaytonYASAKLANSIN hashtagi ile paylaşmayı unutmayın!

Faytona binmek size keyiftir, atlara ise zulüm! Yazın tam ortasında günde en az 12 saat durmadan koşan bir canlının çektiği acıyı düşünün. Eğer vicdan sahibi bir bireyseniz bunun sorgulanması gerektiğini bilmelisiniz. Sizin için at üzerinde bir gezinti yapmak zevk olabilir ancak ''atlar'' için bunun bir zulüm olduğunu unutmayın ve artık bu çağ dışı uygulamaya son verin!

Sadece İstanbul Adalar’da; her yıl 400’den fazla at, fayton kazaları, bakımsızlık, kötü muamele, uygunsuz yaşam koşulları, sakatlanmalar, ve mezbahaya gönderilmeleri sonucunda acı çekerek yaşamını yitiriyor. Birçoğu fayton kazalarında ölümcül darbelerle kıvranarak son nefesini verirken, bazıları da bakımı külfet geldiğinden, kışın ormana terk edilerek bakımsızlıktan can veriyor.

Ayrıca, bir atın ortalama yaşı 25'tir. Ancak üstte saydığımız nedenlerden dolayı at ağır bir sömürü altına giriyor ve sadece 2 sene yaşayabiliyor. Sadece para hırsı için çalıştırılan atların sonu maalesef kötü bir sonla bitiyor.

Son dönemlerde ilgili komisyonlar toplanıp, bir takım çalışmalar yapılsa da maalesef ''5199 sayılı hayvanları koruma kanunu'' son derece yetersiz kalmaya devam ediyor.

Amacımız; Sayın Başkanlığınız'dan atlı faytonları yasaklaması ve faytonlarda çalıştırılan hayvanların rehabilitasyonu için gerekli çalışmaların yapılması konusunda, Türkiye’de öncü ve diğer belediyelere örnek olmasını talep ediyoruz.

Bugün Direnç imzanı bekliyor!

Direnç Halaçlar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Fayton zulmü SON BULSUN! #FaytonYASAKLANSIN #FaytonaDurDe». Direnç ve imza atan diğer 452 kişiye katıl.