0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Yaklaşık iki aydır Eyüpsultan Belediyesi tarafından  Kemerburgaz'da ve ,Göktürk te mahallelerimizden, bizimle yaşayan  köpeklerimiz birer birer toplanıyorlar. Bu hayvanlar oklu iğne ile vurularak toplatılırken bir kısmı CAN veriyor. Kalanları da Kısırkaya'ya götürülüyorlar. Ben bunu bir hayvan katliamı olarak yorumluyor ve çok acımasız buluyorum.Ve Kısırkaya da ne kadar kalacakları da belli değil. Çünkü orası bir rehabilitasyon merkezi. Bakımları sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra, bu hayvanlar Eyüpsultan Belediyesi tarafından oradan alınacaklar. Eyüpsultan Belediyesi  Kısırkaya'dan bu hayvanları teslim aldıktan sonra HAYVANLARIN KORUNMASINA DAİR UYGULAMA YÖNETMELİĞİ madde 7'de ifade edildiği üzere alındığı ortama geri bırakması gerekir. Ancak bu geçen zaman içinde hem toplananlar geri gelmiyor hem de tekrar toplamalar devam ediyor.

Eyüpsultan Belediyesi bu süreçte  kendisi için olumlu bir reklam kampanyası başlattı. Billboardlarda ve metrolarda belediyenin hayvan sevgisi ve bakımı gibi konuları içeren reklamlarını  gördük. Bu ilanlardan biri de   ''Seviyorsan Sahiplen '' şeklinde bir ifade içeriyordu.

Biz de öyle yaptık. Ama sonu gene hüsran oldu.Toplamalar daha da hızla devam etti. Kurtardık dediklerimiz gene toplanarak Kısırkaya'ya gitti.Neden mi?

Örneğin , Paşa benim sahiplendiğim köpeklerden biridir.O sütçünün arabasının peşinde gezer. Yaşı da 10'un üstündedir. Süt alanlar onu besler .Barınaktan benimle geldi ve ben bahçeme sokamadım, koşa koşa sütçünün arabasına gitti. Ne yapmalıydım? Zaman ve emek isteyen bu süreci yaşayamadan Paşa'yı gene aldılar.

Sonuç olarak Eyüpsultan Belediyesinden, iki aydır topladığı köpeklerimizi  alındıkları ortamlara geri bırakılmasını ve artık  toplamaların yapılmamasını istiyoruz.

Bir belediye olarak şikayet üzerine yaptığı bu toplama işinde yönetmeliğin 7. maddesini uygulayamayacaksa, köpeklerimize rahat ulaşacağımız, onlarla ilgilenecek ve onları sevip besleyecek bir alanın  hayvan sever bizlere ve  köpeklerimize tahsis edilmesini talep ediyoruz.

Çünkü 24.06.2004 tarihinde kabul edilen Hayvan Hakları kanunu madde 1 der ki;

''Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.''

Bugün YILDIZ imzanı bekliyor!

YILDIZ YEKSAN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Eyüpsultan Belediyesi, topladığın köpekleri mahallelerine geri getir ve artık toplama». YILDIZ ve imza atan diğer 5.641 kişiye katıl.