Petition Closed
Petitioning Evropsko komisijo and 2 others

Naj bo internet pravičen za glasbene izvajalce

33,743
Supporters

[English version] [Version française] [Deutsche Version] [Versione italiana] [Versión española] [Versão em português] [Polska wersja] [Dansk udgave] [Česká verze] [Ελληνική έκδοση] [Nederlandse versie]

V prvi polovici leta 2015 se je v spletu pretočila več kot milijarda pesmi, filmov in televizijskih serij; številke so se v primerjavi z letom 2014 več kot podvojile.

A čeprav priljubljenost in vrednost storitev Spotify, Netflix, iTunes in drugih zakonitih storitev pretakanja in prenašanja vsebin na zahtevo ves čas narašča, izvajalci še vedno ne dobijo pravičnega deleža dobička od svojih posnetih izvedb

Da bi se ta krivični položaj izboljšal, so se združile štiri mednarodne organizacije, ki zastopajo več kot pol milijona evropskih izvajalcev (AEPO-ARTIS, EuroFIA, FIM in IAO), in sprožile spletno kampanjo za pošten odnos do izvajalcev (kampanja “Fair internet”).

Se strinjate, da bi izvajalci morali biti pošteno nagrajeni? Če je tako, lahko pomagate, da se bo to res zgodilo. Podpišite to peticijo in jo delite s prijatelji in sodelavci v družabnih omrežjih. Osveščanje je ključno za vzpostavljanje pravičnega zakonodajnega okvira za evropske izvajalce.

Hvala vam za podporo!

This petition was delivered to:
  • Evropsko komisijo
  • EVROPSKI PARLAMENT
  • Svet Evropske unije

    This petition starter stood up and took action. Will you do the same?


    Today: FAIR INTERNET is counting on you

    FAIR INTERNET needs your help with “Evropsko komisijo, EVROPSKI PARLAMENT, Svet Evropske unije: Naj bo internet pravičen za glasbene izvajalce”. Join FAIR INTERNET and 33,742 supporters today.