Kampanya Kapatıldı

Evlat Edinme Başvurusu Onaylanmış Adayların 40 Yaş Sınırı Kaldırılsın!

Bu kampanya 1.476 destekçiye ulaştı

Çocuk Esirgeme Kurumu’nun her türlü testten geçirdiği ve onay verdiği tüm adaylar için, yasadaki 40 yaş sınırının tekrar gözden geçirilmesini, KAZANILMIŞ SIRA HAKKININ GEÇERLİ KABUL EDİLMESİNİ ve çocukların bir an önce sevgi ve huzur bulacakları yuvalarına kavuşmalarını istiyorum.

''Nisan 2016'da 39 yaşımda tek anne olarak, evlat edinmek için 0-1 yaş kız grubuna başvuru yaptım. Belki bilenleriniz vardır, onaylanma süreci 1 yıl sürüyor ve zorlu bir sürü testten geçiyorsunuz. Sonunda tüm testlerden geçtim ve 11. sırada evlat edinmeye uygun anne adayı olarak başvurum onaylandı. Heyecanımı tahmin edebilirsiniz. Fakat bu süre içinde 40 yaşıma girdiğim için 1 yaş grubuna dahil edildim. Çünkü yasa gereği, aday ebeveyn ile evlat edinilen çocuk arasında en fazla 40 yaş olabiliyor.

Onaydan doğum günüme kadar geçen 10 aylık sürede 2. sıraya kadar ilerledim ancak, aralık ayında 41 yaşıma girdiğim için mevzuat gereği otomatik olarak 2 yaş grubunda 8. sıraya geriledim. Belki de birkaç ay sonra sıra bana gelebilecekken 1 yıl ötelenmiş oldu. 41 yaşımı bitirene kadar sıra yine bana gelmezse 3 yaş grubuna dahil edileceğim ve kim bilir kaçıncı sıraya gerileyeceğim.

Süreç bu şekilde devam ediyor ve çıkmaza girmiş bir sistemde yıllarca beklemek zorunda kalabiliyorsunuz. Çocuğun yaşı büyüdükçe sıra gelme ihtimali daha da yavaşlıyor. Rakamlar küçük görünebilir ama karşılığı maalesef yıllarca beklemek... Doğumda belirli ve planlı olan her şey, evlat edinme sürecinde maddi manevi bilinmez bir boşluğa dönüşüyor. Sürekli bir kalp çarpıntısı ve ardından bir hayal kırıklığı...''

Peri Demirbaş

Bugün peri imzanı bekliyor!

peri demirbaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Evlat Edinme Başvurusu Onaylanmış Adayların 40 Yaş Sınırı Kaldırılsın!». peri ve imza atan diğer 1.475 kişiye katıl.