Confirmed victory

Ev aletlerini erişilebilir şekilde üretin, biz görmeyenleri kimseye muhtaç etmeyin

Supporters

Merhaba,

Bizler görme engelliyiz, biz de sizler gibi her gün günlük hayatın bir parçası olan pek çok işimizi hallediyoruz.

Yaşayan bir birey olarak gerekli ihtiyaçlarımızı karşılıyacak tüm ev işlerini yapıyoruz. Bizler de herkes gibi yaşantımızı sürdürürken tüm elektronik eşyaları kulanmak zorundayız.

Elektronik ev aletleri yaşamımızı kolaylaştırmaktadır. Özellikle hem evde, hem de dışarıda çalışanların yaşamında işlerin daha hızlı yapılmasını sağlayan önemli araçlardır. Görme engelli olarak bizler, ev aletlerini satın alarak herkesin o üründen faydalanacağı kadar faydalanmak istiyoruz.

Üretilen elektronik ev aletleri çevirmeli ya da dokunmatik üretilmektedir. Çevirmeli olarak üretilen ev aletlerinde düğmeyi çevirdikçe hangi menüde olduğunu bize sesle de bildirse cihazı sorunsuz kullanacağız.

Örneğin: çamaşır makinesinin yıkama ayarları biz dokundukça ya da düğmeyi çevirdikçe sesli olarak bize makinedeki sesli uyarıcı tarafından bildirilse, biz de bu makineyi kimsenin yardımı olmadan ihtiyacımız doğrultusunda kullanabiliriz.

Bazen ayrıntıymış gibi gözüken küçük değişimlerin, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran veya zorlaştıran sonuçları oluyor. Bizler Altı Nokta Körler Derneği, kadın meclisi üyeleri olarak sizleri, temel hak ve özgürlüklerden olan "erişim hakkı" çerçevesinde Arçelik ve Vestel markalarının engelliler için sesli ev aletleri üretmesi talebimiz için imza vermeye davet ediyoruz.

Altı Nokta Körler Derneği, kadın meclis üyeleri adına,

Sevgi Bulut

This petition was delivered to:
  • arçelik aş
  • Zorlu AŞ (Vestel genel müdürlüğü)

sevgi bulut started this petition with a single signature, and won with 68,818 supporters. Start a petition to change something you care about.