Κάντε το Διαδίκτυο Δίκαιο για τους Καλλιτέχνες

Κάντε το Διαδίκτυο Δίκαιο για τους Καλλιτέχνες

0 have signed. Let’s get to 50,000!
At 50,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!
FAIR INTERNET started this petition to European Parliament and

[English version] [Version française] [Deutsche Version] [Versione italiana] [Versión española] [Versão em português] [Polska wersja] [Dansk udgave] [Česká verze] [Nederlandse versie] [Slovenska verzija]

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, πάνω από 1 τρισεκατομμύριο τραγούδια, ταινίες και  τηλεοπτικές σειρές έχουν διαδοθεί σε απευθείας σύνδεση (streaming) στο διαδίκτυο, δηλ. περισσότερα από το διπλάσιο της ποσότητας που είχε διαδοθεί σε όλο το 2014.

Ωστόσο, ενώ το Spotify, το Netflix και το iTunes και άλλες νόμιμες on-demand streaming και download υπηρεσίες συνεχίζουν να αυξάνουν τη δημοτικότητα και την περιουσία τους,  οι ερμηνευτές εξακολουθούν να μην λαμβάνουν δίκαιο μερίδιο από τα έσοδα που γεννά η ψηφιακή εκμετάλλευση των ηχογραφημένων ερμηνειών-εκτελέσεων τους.

Για να διορθωθεί αυτή η άδικη κατάσταση, τέσσερις διεθνείς οργανώσεις που εκπροσωπούν πάνω από μισό εκατομμύριο καλλιτέχνες στην Ευρώπη (ΑΕPΟ-ARTIS, EuroFIA, FIM και IAΟ) ένωσαν τις δυνάμεις τους και ξεκίνησαν μια εκστρατεία για τη δίκαιη μεταχείριση των καλλιτεχνών στο διαδίκτυο ( Fair Internet campaign).

Πιστεύετε ότι είναι δίκαιο οι καλλιτέχνες να ανταμείβονται; Αν ναι, μπορείτε να μας βοηθήσετε να συμβεί αυτό. Απλά υπογράψετε αυτήν τη δήλωση και μοιραστείτε τη με τους φίλους και τους συναδέλφους σας στα κοινωνικά δίκτυα. Η αύξηση της ευαισθητοποίησης είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός δίκαιου νομοθετικού πλαισίου για τους καλλιτέχνες στην Ευρώπη.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη !

0 have signed. Let’s get to 50,000!
At 50,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!