Erkek civciv katliamına son verilsin, yumurtlamıyorlar diye doğar doğmaz öldürülmesin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Kuluçka makinelerinden çıkan civcivler tecrübeli eller tarafından kontrol ediliyor ve cinsiyetleri belirleniyor. Dişiler daha bir günlükken ayrılıp karton kutulara yerleştiriliyor, ileride bol yumurta vermek üzere çiftliklere gönderiliyor.

Peki ya erkek civcivler? Sürekli banda konan erkek civcivler işkence çekerek öldürülüyor. Ölü civcivlerin bir kısmı hayvan yemi haline getiriliyor, bir kısmı ise yakılıyor. Gazla boğulan civcivlerin bir bölümü de yırtıcı kuş yemi olarak hayvanat bahçelerine satılıyor. Bazıları ise poşetlere konulup hava aldırılmadan öldürülüyor.

“Almanya yumurta endüstrisinde civcivleri canlı canlı öğütme makinesine göndermeyen ilk ülke olacak. Uygulama 2017'den itibaren yürürlüğe girecek. Almanya Tarım Bakanı Christian Schmidt, döllenmiş yumurtaların cinsiyetini tespit edebilen ve henüz yumurta içindeki civciv gelişmeden, erkek olanını kuluçka yerinden ayıran bir teknolojiye dayanarak bu kararı aldıklarını açıkladı.”