Kampanya Kapatıldı

Erasmus+ Proje Değerlendirmelerinin "Bağımsızlığını ve Adiliyetini" Kazanmasına DESTEK OL!

Bu kampanya 79 destekçiye ulaştı

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan Türkiye Ulusal Ajansı kurulduğu günden bu yana şeffaflık, bağımsızlık ve adalet kavramlarını kendine ilke edinmiş, ülkemizin en saygın, dürüst, güvenilir kamu kurumlarından biridir.

2016 yılı Şubat dönemi proje başvuru sonuçlarının duyurulmasından itibaren ve akabinde yaşanan 15 Temmuz Darbe Girişimi olayının ardından ülke genelinde proje başvurusu yapan gençler, gençlik grupları, sivil toplum kuruluşları, okullar ve diğer başvuran kuruluşlarda Ulusal Ajansa olan güvensizlik belirmiş ve bunu sosyal medyada yüksek sesle dile getirmişlerdir.

Her dönem proje hibelerinin belli başvuranlara eş zamanlı ve birden fazla verilmesi ülke gençliğini ve projeler üreten genç, öğretmen, eğitmen ve gençlik çalışanlarını huzursuz etmiş, sindirmiş ve bezdirmiştir.

Proje başvurusu yapan kuruluşların ortak şikayeti "Projeleri Değerlendiren Dış Uzmanların Bağımsız Olmayışıdır". Dış uzmanların proje değerlendirme raporlarında gerekçe bulamamasına rağmen puanlar kırması, mantık dışı yorumlar yapmaları başvuranların Türkiye Ulusal Ajansına olan güvenini kaybettirmiştir. Proje başvurusu yapan ilgili kişiler bir daha proje başvurusu yapmayacaklarını, emeklerinin çalındığını veya artık başvuruları Türkiye'ye değil yabancı ülkelerin Ulusal ajanslarına yapacaklarını dile getirmektedir.

Ülkemizin en saygın kuruluşlarından olan Türkiye Ulusal Ajansının silkinip kendine gelmesi, kaybettiği imajını yeniden kazanması ve ülkemizin Avrupa Ülkeleri arasında Erasmus+ programlarını en iyi uygulayan ülke sıfatına yeniden kavuşmasını ümit ediyoruz. Bu kampanyaya destek olarak gençlere, geleceğimize, genç beyinlere sahip çıkmak herkesin görevidir.

Bugün TRABZON GENÇLİK SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ imzanı bekliyor!

TRABZON GENÇLİK SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Erasmus+ Proje Değerlendirmelerinin "Bağımsızlığını ve Adiliyetini" Kazanmasına DESTEK OL». TRABZON GENÇLİK SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ ve imza atan diğer 78 kişiye katıl.