ENPARA'DA SANAL KART NEDEN OLMALI? NEDEN ÖNEMLİ?

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Sizde, "Şubesiz Bankacılık Hizmeti" olan Enpara'da güvenlik veya diğer nedenlerden ötürü "Sanal Kart" kullanmak istiyorsanız kampanyamızı imzalayarak bize destek olabilirsiniz.

Bu Kampanya Neden Başlatıldı? Biz Ne İstiyoruz?

* QNB Finansbank hatta QNB Finansbank Enpara hizmeti müşteri sayısından bile daha küçük olan bankalar sanal kart hizmeti verirken QNB Finansbank Enpara hizmetinde sanal kart bulunmadığı için bu kampanya başlatıldı.
* Sanal kart hizmetinin önemini ve sanal kart olmazsa yaşanabilecekleri maddeler halinde açıklayabilmek ve insanları bilinçlendirmek için bu kampanya başlatıldı.
* Enpara'ya zarar verme amaçlı olarak değil, tam aksine tüm işlemlerin hem banka hem kullanıcılar açısından güvenle yapılabilmesini ve Enpara'daki büyük bir eksikliğin giderilmesi amacıyla bu kampanya başlatıldı.
* Bu maddeler hem sizi hem severek kullandığımız Enpara'yı dolandırıcılara karşı korumak için oluşturulmuş ve kullanıcıların bilinçlenmelerine yönelik olarak hazırlanmıştır.

Sanal Kart Neden Gerekli?

* İnternet'de kart bilgilerinizi paylaşmadan güvenle alışveriş yapabilmeniz için sanal kart gereklidir.
* Sanal kart sayesinde gerçek fiziksel kart bilgileriniz web siteleri ile paylaşılmaz.
* Sanal kart'a limit atanmadığı taktirde hiçbir web sitesi ve bilgi hırsızları sanal kartınızdan çekim yapamaz.
* Sanal kart ile alışveriş yaparken istediğiniz tutarda limit belirler ve onu kullanırsınız.

Sanal Kart Yerine Fiziksel Kart Numarasını Kullanırsak Ne Olur?

* Sanal kart yerine fiziksel kart numaranızı ve diğer bilgilerinizi bir web sitesi ile paylaşmanız halinde fiziksel yani basılı halde pos cihazından da kullandığınız kart bilgileri bir web sitesine kayıt edilmiş olur.
* Fiziksel kart numaraları ve diğer kart bilgileri kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilirse, ele geçirilen bilgiler ile fiziksel bir kart oluşturulabilir.
* Sizin kart bilgileriniz ile fiziksel olarak oluşturulan kartlar "geçici bir süre" fiziksel pos cihazlarında yandan çektirme (swipe) yöntemi kullanılarak kullanılabilir. Banka fark ettiği anda kopyalanmış kart kapatılacaktır ancak bu süreçte yapılan kullanımlar sebebiyle harcama itiraz sürecini başlatmanız gerekecektir.
* Yandan çektirme (swipe) yöntemi ile şifre (chip) kullanılmadığı için paranızı bankadan geri alma ihtimaliniz yüksektir ancak bu işlem hem yorucu hemde oldukça zaman alıcıdır.

Enpara'da Sanal Kart Benzeri Bir Güvenlik Önlemi Yok mu?

* Enpara'da tıpkı sanal kart gibi fiziksel kredi kartınıza İnternet alışveriş limiti belirleme ve İnternet alışverişlerine açma ve kapatma seçeneği bulunur.
* Enpara'nın sunduğu bu kolaylık sizi korusa bile gerçek fiziksel kart numaranızı bir web sitesi ile paylaşmak hem risklidir hemde gerçek fiziksel kart numarasının fiziksel bir banka veya kredi kartına kopyalanıp pos cihazlarında kullanılmasının önünde engel değildir.

Fiziksel Kartım Olmadan Kartımı Nasıl Kopyalayacaklar?

* Kötü niyetli kişilerin elinde fiziksel kartınız olmasa bile fiziksel kartınızın tüm bilgileri ele geçirildiği taktirde sanki fiziksel kartınız çalınmış gibi fiziksel bir banka veya kredi kartı oluşturulabilir.
* Fiziksel kartınıza ait kart numarası, banka adı, kredi kartı sahibi adı, kart son kullanma tarihi ve kartın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu bilindiği taktirde yeni bir fiziksel kart oluşturulabilir.
* Yeni bir fiziksel kart için gerekli olan sizin bilgileriniz + boş bir fiziksel kart + kart yazıcı (uv printing machine) cihazdır. Boş banka ve kredi kartları ile kart yazma cihazları (uv printing machine) Aliexpress gibi sitelerden kolayca temin edilebilir.
* Bu cihazlar banka veya kredi kartını fiziksel olarak bastıktan sonra kart bilgilerinizi kartın arka yüzündeki manyetik alana işlemektedir.

Çözüm Nedir?

* Çözüm, 1 milyonu aşkın bir insanın severek kullandığı Enpara hizmetinin en kısa sürede Sanal Kart desteği sunmasıdır.
* Kart aidatsız kart veren, EFT ve havale ücreti almayan, hesap işletim ücreti tahsil etmeyen ve Enpara'ya göre işlem hacmi açısından çok ufak kalan katılım bankaları bile sanal kart hizmeti sunmaktadır.
* İnternet alışverişlerinde sanal kart kullanmanız halinde ne siz ne de bankanız mağdur olmaz, dolandırıcıların kart bilgilerinizi kopyalayarak alışveriş yapmasının önüne geçilir.
* Mağduriyet olmaması açısından kendi alanında sektörün en büyüğü olan Enpara bir adım atmalı ve sanal kart desteği sunmalıdır.

Bugün Salih imzanı bekliyor!

Salih Baştürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ENPARA'DA SANAL KART NEDEN OLMALI? NEDEN ÖNEMLİ?». Salih ve imza atan diğer 123 kişiye katıl.