Doğrulanmış başarı
Kampanyanın muhatabı: Garanti Teknoloji Genel Müdürü Hüsnü Erel ve 4 diğer muhatap daha

Engelsiz erişim için başka bir arzumuz, @Garanti Bankası #sesliATM istiyoruz

Görmüyoruz, fakat biz de sizler gibi her gün günlük hayatın bir parçası olan pek çok işimizi hallediyoruz. Banka işlemleri ve bankamatiklerden para çekmek de bunlardan sadece biri. Ancak belki de en çok yalnız başımıza yapabilmemiz gereken, en kişisel durumlardan da biri aynı zamanda. Bizler, Engelsiz Erişim Derneği üyeleri olarak, görme engellilerin sosyal hayattaki küçük düzenlemelerle engellenmişliklerinden kurtulduklarında yaşantılarını herkes kadar engelsiz sürdürebileceklerini vurguluyor ve bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Şimdi ise hep beraber engelsiz ATM’ler için yola çıktık.

Kurucu ve üyelerinin çoğunluğu görme engellilerden oluşan bir yapı olarak, Engelli bireylerin en az engelli olmayan bireyler kadar eşit ve özgür bir yaşam hakkı olduğu gerçeğinden hareketle, sizleri sesli ve erişilebilir ATM’lerin yaygınlaştırılması kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz.

Bazen ayrıntıymış gibi gözüken küçük değişimlerin, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran veya zorlaştıran sonuçları oluyor. Bizler Engelsiz Erişim Derneği Üyeleri olarak sizleri, temel hak ve özgürlüklerden olan "erişim hakkı" çerçevesinde Garanti bankasının görme engelliler için sesli ATM’ler kurması talebimiz için imza vermeye davet ediyoruz.

Günümüzde, dünyada büyük bankaların görme engelli müşterilerine sunduğu erişilebilir ATM'ler kullanılıyor. Görme engelliler; tek başlarına bankaların mevcut ATM'lerine taktıkları bir kulaklıkla devreye giren ve ATM ekranındaki bilgileri kullanıcısına seslendiren bir program sayesinde kimseye ihtiyaç duymadan para çekme ve bakiye inceleme gibi sıkça kullanılan işlemleri güvenli ve erişilebilir bir şekilde yapabiliyorlar. Ülkemize de Yapı Kredi Bankası gibi bazı bankalar bu tür ATM’leri yaygınlaştırmaya başladılar.

Ne yazık ki, Türkiye’de birçok ilki gerçekleştiren Garanti Bankası bu konuda henüz bir düzenleme yapmadı. Bir kulaklık aparatı takarak konuşma programı yardımıyla ATM’leri görme engellilerin de kullanabileceği biçimde erişilebilir hale getirmek, çok ciddi bir maliyet getirmediği gibi Yapı Kredi Bankası örneğinde gördüğümüz üzere, Türkçe olarak böyle bir çözümü üretmek günümüz imkanlarıyla mümkün. Bu yüzden, Garanti Bankası’nın da bir an önce sesli ve erişilebilir ATM’ler oluşturmaya karar verip  adım atmasını bekliyoruz.

Eşit, erişilebilir ve engelsiz bir hizmet almak bir tüketici olarak en doğal hakkımız.

Garanti Bankasından, görme engelli müşterilerinin ve onları destekleyenlerin, yani bizlerin ATM'lerin seslendirilmesi konusundaki taleplerimizi dikkate alıp bu hizmete hiç vakit geçirmeden başlamasını bekliyoruz.

Garanti Bankası, Görme engelli müşterilerini de paralarını kendi başına çekebilme ve bankacılık işlemlerini tek başına yapabilme özgürlüğüne bir an evvel kavuşturmalıdır.

Bu kampanyamıza katılarak, Garanti Bankası’nın tüm ATM’lerini sesli hale getirerek işlem erişilebilirliğini sağlaması yönündeki çabalarımızın gerçeğe dönüşmesine yardımcı olabilirsiniz.

İlginize şimdiden teşekkür ederiz.

Engelsiz Erişim Derneği

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Garanti Teknoloji Genel Müdürü
    Hüsnü Erel
  • Garanti Bankası GMY
    Nafız Karadere
  • Kurumsal ve Pazarlama İletişimi Birim Müdürü
    Elif Güvenen
  • Kurumsal ve Pazarlama Iletisimi
    Gözde Pınar
  • Şubesiz Bankacılık ve Müşteri Memnuniyeti
    Didem Dinçer Başer

Engelsiz Erişim Derneği bu kampanyayı tek bir imzayla başlattı ve 3.871 destekçisi ile başarıldı. Önem verdiğin bir şeyin değişmesi için bir kampanya başlat.

Bugün Engelsiz Erişim Derneği imzanı bekliyor!

Engelsiz Erişim Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Engelsiz erişim için başka bir arzumuz, @Garanti Bankası #sesliATM istiyoruz». Engelsiz Erişim Derneği ve imza atan diğer 3.870 kişiye katıl.